Menu

Krencz Nóra: A ​követ – Megszámlálhatatlan

A KÖVET CÍMŰ FANTASY REGÉNY LETÖLTÉSE

Mi a közös egy gyűrött, szakadt papírfecniben és egy méregdrága fülbevalóban? Azt gondolnád, semmi, de ne legyél ebben olyan biztos!

Livly csupán néhány hónapja költözött el az intézetből. Egyedül tengeti napjait és alkalmi munkával igyekszik fenntartani magát. Mindennél jobban szereti a történelmet és egészséges kíváncsiságának hála, elég jártas is benne. Továbbtanulni ugyan nem tud, de mindenáron pénzt akar keresni, hogy ezt megtehesse.
Az életébe egy idegen hozza el a fordulatot, aki egy álláshirdetés szórólapját nyomja a kezébe. Livly úgy érzi, nincs esélye rá, hogy felvegyék tárlatvezetőnek a fővárosi palotába. A véleménye akkor változik meg, amikor kézhez kap egy csomagot, benne egy fülbevalóval. Az ékszer mellett egy üzenetet is talál:
„Új életed kulcsa. Nagyon vigyázz rá!”

Részlet a könyvből:

„Zavart volt és rémült.
A boldogságát, hogy végre a fővárosban lehet, beárnyékolta a tudat, hogy mindezt egy bizarr és ijesztő ékszernek köszönheti.
Felnyitotta a dobozt. Az ékköves fülbevaló gunyorosan megcsillant, mintha direkt hergelni akarná a lányt.
– Tessék, itt vagyok! – mondta Livly, mintha egy élő emberhez beszélne. – Remélem most elégedett vagy!
A fülbevaló ezúttal nem mozdult meg. Nem adott semmiféle életjelet, és Livly ettől még bosszúsabb lett.
– Basszus, ha akarsz tőlem valamit, akkor közöld velem! Ne célozgass! Fogalmam sincs, mit akarsz. Ráadásul megrémít, hogy úgy beszélek hozzád, mintha önálló akaratod lenne. Tisztára megbolondultam miattad!
A végén már szinte kiabált, majd egy mozdulattal a szoba másik végébe hajította haragosát.
Belforalban komolyan eljátszott a gondolattal, hogy kidobja az első kukába, de képtelen volt rá. Nem bírta rávenni magát. Valahogy azt érezte, hogy amint a szemetes fölé tartaná a kezét, az megállna a levegőben. A tettei nem tükrözték valódi szándékait. Az egész olyan furcsa volt. Mintha a tárgy valóban a saját céljai szerint irányította volna őt.”

Krencz Nóra írónő honlapja – A Megszámlálhatatlan 

Kategóriák