Menu

Komor Zoltán – Tépő Donát: A ​hortobágyi cápa

LETÖLTÉS

PDF          EPUB

Valami elszabadult és sorra gyilkolja az embereket a hortobágyi pusztában. Először egy pórul járt gulyás leharapott keze kerül elő, később egy enyelgő fiatal pár tűnik el nyomtalanul a határban. A halőr hamar megállapítja: egy vérszomjas, az agyagos földben hasító fehér cápa szedi áldozatait a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

Kikerülnek hát a CÁPAVESZÉLY és a SZÖRFÖZNI TILOS! táblák a pusztába. A polgárőrök és néhány fura helyi arc, kiegészítve egy gépfegyver lábú tolókocsis nővel megpróbálják felvenni a harcot a gyilkos bestiával. De ott van még az óceán fétises csaj is. Persze rögtön elrabolja a szívét a ragadozó, a gond csak az, hogy már rég odaígérte magát egy döglött csikóhalnak.

Részlet a könyvből:

„Amikor délután megcsörrent a telefon, a polgárőr először le akarta rázni az idegesen hadováló juhászt, aki állítólag emberi kezet talált a határban. Épp nyakig benne volt a nyári polgárőr bál szervezésében, és rohadtul nem volt most ideje efféle szarságokra, főként, hogy a Balmazújvárosi Fecskenyál Asszonykórus bevágta a durcát, és elutasította az idei felkérést, mondván, nem érnek rá holmi egyesületi bálra, amikor Nádudvaron kerámiafesztivál lesz a sportpályán, és már odaígérték magukat. Még hogy köcsögfesztivál! A polgárőr tudta jól, honnét fúj a szél – még mindig a tavalyi bál miatt pipák. Tehet ő róla, hogy szarul sült el végül a buli? Pedig olyan jól indult – szobát foglalt a Tök-Ász Panzióban, és úgy tervezte, hajnalra végighágja az asszonykórust annak rendje és módja szerint, és bár tízig elég langyos ütemben folydogált csak a dolog, tizenegy körül végre felpörögtek az események, amikor kiderült, a Tök-Ász udvarán egy frissen beüzemelt jakuzzi várja a panzió bódult vendégeit.
Az asszonyok persze tették az ártatlant, hogy jaj, nem hoztak ám fürdőruhát, meg így-úgy vizes lesz a hajuk, de nem telt bele néhány pálinkába, már pucéron csobbantak a pezsgő habok közé. Három polgárőr, nyolc kórustag – jó kis felállás.”

A HORTOBÁGYI CÁPA KÖNYV LETÖLTÉSE

PDF          EPUB

Kategóriák