Menu

Zeke László: Tűzzünk ​a Paradicsomba! – Avagy: Küldj egy férfit a készletből!

A történet G.B. Shaw Pygmalionjának átfogalmazása. A szerző „briliáns csillogású” humorral megfordítja az eredeti történet szereplőinek „rangját”, és a mai Magyarországon játszatja hőseit.

Ebben a „Pygmalionban” Higgins professzor, alias dr. László Béla szorul tanításra, amelyben a kedves, ámde „csóró” virágáruslány, alias a jómodú, társasági körökben jártas hölgy, Kasó Evelyn lesz a segítségére. A regény végén Evelyn a „kikupált” Bélát, mint férjét önelégült mosollyal vezeti ki a Mátyás templom kapuján…

Részlet a könyvből:

„Nem tudom eldönteni, hogy örülnöm kellene-é jobban avagy szomorkodnom – gondolkodik el magában Béla -, itt ez a két káprázatos nő, most jövünk Ciprusról, tolmácskodás közben még arra is volt időm, hogy beszaladjak a Ciprusi Tudományos Akadémiára. Dolgozatom a legjobb helyen, nagyon érik az ösztöndíj! Ha ez a vállalkozás-fejlesztési iroda még vagy kétszer kiközvetít ilyen ügyben, nos, akkor egyszer, s mindenkorra vége a nyarankénti földtúrásnak, nincs több dinnyetermesztés, kufárkodás hajnalonta a piacon! Viszont ez az Evelyn!….”

Mindannyian Evelyn izgatóan ringó csípőjét látjuk Béla gúvadó szemein keresztül. Evelyn tüntetőleg nem vesz tudomást az ágrólszakadt nyelvészről. Sebaj, legalább zavartalanul megfigyelhetjük a nő elképesztően kifinomult precizitással működő „kardán-tengelyét”. Ha létezik a világmindenségünket teremtő Isten, minden bizonnyal rengeteget törhette fejét a női anatómia kidolgozásán. És mindez egy oldalbordából! Határozottan lenyűgöző teljesítmény.”

A TŰZZÜNK A PARADICSOMBA! AVAGY : KÜLDJ EGY FÉRFIT A KÉSZLETBŐL! KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák