Menu

Edgar Wallace: A ​turf vámszedői

A REGÉNY LETÖLTÉSE

„Mr. Luke a Lower Regent Streeten kényelmesen sétálva nézte az új üzleti épülettömböt, amelyet az ő Dél-Amerikai távolléte alatt fejeztek be és zsebredugva kezeit megállt, hogy megvizsgálja a pénzcsinálók új otthonát.

Az első és második emelet hatalmas táblaüveges ablakán két egymásba fonódott aranyozott T – betű volt, mindegyik fölött gordiuszi-csomó alakjában csokorba font zöld szalag.
Lassan elvigyorodott. Ez olyan illedelmes, feltűnést kerülő és szakszerű volt. Sehol villogó transzparensek, amelyek fölhívják a figyelmet a mindentudó Mr. Joe Triggerre és tranzakcióira. Csak a két aranyozott T – betű és a zöld szalag, amely olyan jól illet a márvány bejárat, a mahagóni íróasztalok és a fölöttük lévő fehér-üvegű mennyezeti lámpák sorának látványához. Lehetne akár bank is vagy egy hajózási társaság irodája. Újságot húzott elő zsebéből és kinyitotta. Sport napilap volt, a középső oldalon a következő négyhasábos hirdetéssel:

TRIGGER TRANZAKCIÓI
A 7-es szám szeptember 1 és 15 között fog lefutni.
Kérjük az ügyfeleket, kötéseiket mielőbb véglegesítsék.
Az előjegyzések augusztus 31.-én délben zárulnak és szeptember 16-án
délig nem nyílnak meg újra.
Azok a feddhetetlen úriemberek, akik csatlakozni óhajtanak az ügyfelek
zártlétszámú csoportjához. kéretnek az alábbi címhez fordulni:
Trigger Tranzakciói Társaság Titkársága
704 Lower Regent St. W. 1.
A ZÖLD SZALAG jelnél.

Elolvasta ezt a néhány mondatot, amely olyan nagy helyet foglalt el, összehajtotta az újságot, visszatette a zsebébe és folytatta sétáját.
„Feddhetetlen úriemberek” – ez volt Mr. Trigger üzletének alapeszméje. Könnyebb volt egy zártkörű west-endi klubba belépni, mint felvetetni valakinek a nevét Mr. Trigger kartotékjára.”

Kategóriák