Menu

Biga Cubensis: A ​világvége-csapda – Mit üzen a Jelenések könyve?

A VILÁGVÉGE – CSAPDA KÖNYV LETÖLTÉSE

Jézus világ végéről mondott szavai és a Jelenések könyvének próféciái már régóta megmozgatják az emberek fantáziáját, akik közül nem kevesen, hittől és világnézettől függetlenül hirdetik annak közelségét.

De a próféciák fő üzenetét csak akkor érthetjük meg, ha az elejétől a végéig megismerjük az Ószövetség apokaliptikus képeit és összehasonlítjuk azokat a Jelenések próféciáival. Megdöbbentő párhuzamokat lelhetünk a bibliai világvége és az első század méltatlanul mellőzött történelme között, ha feltesszük a kérdést: Mi vagyunk a próféciák címzettjei vagy az a nemzedék, melyhez az Újszövetség üzenete először szólt?

Részlet a könyvből:

„A fenevad

Itt van a helye a bölcsességnek, olvashatjuk, de úgy tűnik, a bölcsességet nehezen találni. Annyi, de annyi elképzelés létezik a fenevadról, a 666-os számról. Róma, Vatikán, a pápa, Hitler, Napóleon, Reagan, sorolhatnánk a példákat. Ki a valódi fenevad? Persze, ahogyan a két tanúnál, az sem zárható ki, hogy ismét csak nem személyről van szó. Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy nagy hatalommal rendelkező személyről vagy szervezetről van szó, amilyen még nem volt a történelem színpadán. De tényleg így van ez? Az Írás elemzése árnyalhatja vagy akár meg is változtathatja a ma elterjedt vélekedéseket a fenevadról. Legjobb, ha azzal kezdjük, hogy kizárjuk, hogy ki/mi nem lehet a fenevad, legalábbis, ha a Bibliát vesszük alapul. Aztán meglátjuk, hogy hol – és mikor kellene keresni a fenevadat.”

Kategóriák