Menu

Doris Lessing: A ​fű dalol (Hangoskönyv)

Afrika, Zimbabwe. Kíméletlen hőség. A könyv egy különös gyilkosság lenyűgöző története, hősei: a testi szerelemtől viszolygó, ám a társadalmi szabályok miatt házasságba menekülő fehér nő, a megélhetésért és az asszony szerelméért elkeseredetten küzdő gyenge férfi, valamint az igazságtevő fekete szolga, akik félelmetes, végzetszerű szenvedéllyel pusztítják el egymást és magukat.

A történet rátelepszik az ember lelkére a meleg miatt, a por miatt, a fű miatt, a birtok miatt, a férj miatt, a feleség miatt, a cseléd miatt, a feketék miatt, a fehérek miatt, az egész miatt.

Részlet a hangoskönyvből:

„Az újság nem sokat mondott. Szerte az országban, aki csak átfutotta a szenzációs cím alá szorított, rövidke hírt, alighanem már-már jóleső felháborodást érzett, mintha valamiféle meggyőződése igazolódott volna, mintha csak számítani lehetett volna arra, ami történt. A fehér emberek mindig ilyesmit éreznek, valahányszor a bennszülöttek lopnak, gyilkolnak vagy erőszakot követnek el.
Aztán lapoztak, és olvastak tovább.
De azok a körzetbeliek, akik látásból vagy a sok éves pletykákból ismerték Turneréket, nem lapoztak tovább olyan gyorsan. Sokan talán ki is vágták a hírt, és eltették régi levelek vagy egy könyv lapjai közé, s aztán még sokszor elnézegették zárkózott, tartózkodó arccal, mintha valamilyen jelet vagy figyelmeztetést látnának a sárguló papíron. Mert, ez volt a legfurcsább, nem hozták szóba a gyilkosságot. Mintha valamiféle hatodik érzék minden kíváncsiságukat kielégítette volna pedig az a három ember, aki tudta az igazi feleletet, az nem mondott semmit.”

A FŰ DALOL HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák