Menu

Farley Mowat: Baglyok ​a családban (Hangoskönyv)

A BAGLYOK A CSALÁDBAN HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

A könyvben két bagoly történetét ismerhetjük meg, akik a Mowat családnál jószerivel családtaggá szelídültek. A szerző életszerűen ábrázolja a két bagoly egymástól eltérő „jellemét” és viszontagságos, közös kalandjaikat.

Részlet a hangoskönyvből:

„Ha Korcsi történetesen felemelte a fejét, csak azt látta, hogy Huhu mereven szobrozik a fűben és ártatlanul szemléli az eget, mintegy azon tűnődve, fog-e esni. A hosszú, gyanakvó pillantás után Korcsi szemhéja megereszkedett, feje lehanyatlott, és az álom ismét erőt vett rajta. Aztán hortyogni kezdett, és erre a jelre Huhu folytatta csigalassú, elővigyázatos araszolását.
Néha egy órába is beletelt, míg célhoz ért, de olyan nesztelenül és óvatosan közelítette meg Korcsit, hogy annak csakugyan nem volt soha egy szikra esélye sem.
Amikor kellő közelségbe jutott, felemelte egyik jókora lábát, és – nagyon-nagyon finoman – ráhelyezte Korcsi hosszú, zászlós farkának végére. Aztán fültépően felvijjogott, és a hosszú karmok erőteljesen összezárultak egy pillanatra.
A szerencsétlen Korcsi függőlegesen vetette fel magát a levegőbe, és a váratlan fájdalomtól vonított, ahogy a torkán kifért. Mire magához tért a meglepetéstől, és összeszedte magát annyira, hogy kiharapjon egy darabkát Huhuból, a bagoly már rég a szomszédos nyárfa tetejéről pislogott le rá szánakozva, mintha azt mondta volna: – Te jószagú Úristen! Neked aztán borzasztó lidércnyomásod lehetett!
Korcsi egy darabig ott hörgőtt-tajtékzott a fa alatt, és bőszen követelte, hogy Huhu jöjjön le és vívjon meg vele, mint egy tisztességes kutya. Huhu azonban ilyenkor még rá is tett egy lapáttal a dologra, mert unottan lehunyta a szemét, és alvást színlelt.”

A BAGLYOK A CSALÁDBAN HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák