Menu

Ellery Queen: Gyilkosság ​a Spanyol-fokon

A REGÉNY LETÖLTÉSE

„Mindig ​is az volt az érzésem, hogy a detektívirodalom akkor nyújt teljes értékű élvezetet, ha az olvasó legalábbis megpróbálja nyomon követni a detektív lépéseit.

Minél alaposabban vizsgálja meg a visszafelé vezető ösvényt, annál közelebb jut a végső igazsághoz, és annál mélyebb lesz az öröme. Évek óta rendszeresen felszólítom olvasóimat, hogy megfigyelőképességük, a tényrendszerező logika és az egyes következtetések egybevetése révén oldják meg eseteimet. Számos meleg hangú levél biztatott arra, hogy tartsam fent ezt a gyakorlatot. Azoknak, akik még sohasem tettek ilyesmit, komolyan javaslom: próbálják meg. Lehet, hogy valahol zátonyra futnak, sőt az is lehet, hogy hosszas gondolkodás után sem jutnak sehová, mégis, ezrek tapasztalták, hogy akár sikerül, akár nem, a fokozott élvezet bőven megéri az erőfeszítést. Technikailag nincs hibás láncszem. A tények – John Marco halála történetének ezen pontján – mind előttünk vannak. Képesek-e önök arra, hogy összeállítsák ezeket a tényeket, és logikai úton kimutassák az egyetlen lehetséges gyilkost?” Ezt kérdezi olvasóitól a híres krimisorozat népszerű írója, Ellery Queen.

Részlet a könyvből:

Ellery Queen – pályája folyamán nem először – szorult helyzetben találta magát.
A szokásos dilemma Szküllája és Kharübdisze közt hánykolódott: hallgatózni vagy nem hallgatózni. Mert a hallgatózás egyfelől visszaélés a vendégjoggal, másfelől viszont a nyomozói munkához elengedhetetlenül szükséges; így a nagy kérdés Ellery lelkében így hangzott: „Vendég vagyok-e elsősorban vagy detektív?”

Kategóriák