Menu

Biblia – Egyszerű fordítás – Újszövetség

AZ EGYSZERŰ FORDÍTÁSÚ BIBLIA LETÖLTÉS (PDF)

Az Egyszerű Fordítású Újszövetség mai magyar nyelven szól minden olvasóhoz.

Részlet a könyvből:

“Figyeljétek az emberek cselekedeteit!
(Lk 6:43–44; 13:25–27)
15„Óvakodjatok a hamis prófétáktól*, akik odajönnek hozzátok és úgy néznek ki, mint a bárányok! 16Gyümölcseikről ismerhetitek fel őket. Nem szedhetünk tüskebokorról szőlőt vagy bogáncskóróról fügét. 17Ugyanígy minden jó fa jó gyümölcsöt érlel, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
18A jó fa nem terem rossz gyümölcsöt, és a rossz fa sem hoz jó gyümölcsöt.
19Minden fát, amelyik nem hoz jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzre dobnak.
20Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket.
21Nem mindenki fog bemenni a mennyek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram!« Csak az, aki megteszi az én mennyei Atyám akaratát. 22Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram! Hiszen a te nevedben prófétáltunk. A te nevedben űztünk ki gonosz szellemeket. És a te nevedben tettünk sok csodát!« 23Én akkor világosan megmondom nekik: »Soha nem ismertelek titeket. Menjetek el tőlem, ti gonosztevők!«”

A bölcs és a bolond ember
(Lk 6:47–49)
24„Mindenki, aki meghallgatja szavaimat, és meg is teszi azokat, olyan, mint a bölcs ember, aki sziklára építette a házát. 25Esett az eső, jött az árvíz, fújt a szél, és rátört a házra. De az nem dőlt össze, mert sziklára alapozták.
26Mindenki, aki csak hallgatja a szavaimat, de nem engedelmeskedik azoknak, olyan, mint a bolond ember, aki homokra építette a házát. 27Esett az eső, árvíz lett, fújt a szél, és rátört a házra. Az pedig összedőlt, és teljesen elpusztult.”
28Ezzel Jézus befejezte a beszédét, a tömeg pedig csodálkozott a tanításán.
29Ugyanis nem úgy tanította őket, mint a törvénytanítók, hanem úgy, mint akinek hatalma van.”

LETÖLTÉS EPUB ÉS MOBI FORMÁTUMOKBAN

 

Kategóriák