Menu

Lily Water: Napholdtánc

napholdtanc“Lássa az Igazságot, akinek a szíve tiszta!”

Részlet a könyvből:

” Mese a bukott angyalról

Rekael felhőről felhőre ugrált, míg végre a távoli bárányfelhő szélén meglátta a fehér madár-alakot, ahogy összekuporodva ült, szárnyait a felhőre hajtva és a Földet nézte. Egy pillanatra megállt és rácsodálkozott a hófehér szárny szélborzolta piheszálainak táncolására. Szél!

– Szia Boriel! Megint itt vagy?

– Nézd a fákat, látod, úgy mozognak a levelek, mintha mindegyik külön élne, olyanok, mint a tenger hullámzása a szélben. Látod a fűszálak is külön-külön mozognak. – nem nézett a testvérére és úgy folytatta – Mindent tudok a fűről, mitől zöld, mitől nő, és ha nagyon akarom látom a fűszálak szélén a kovaszilánkokat is, amitől megvágják az emberek kezét, de nem tudom a fűről azt, hogy milyen mezítláb szaladgálni rajta. Tudod mire vágyom Rekael? Szaladgálni szeretnék a füvön mezítláb!

Boriel Rekaelre nézett.

– Mit akarsz csinálni? Le akarsz menni?

– Az újramintázásért úgyis le kell mennünk nem igaz? Hát akkor miért ne ?

– Igen, de te nem az újramintázásért mész, hanem a fűért.

– Lemegyek Rekael, így döntöttem. Lesz ott egy kertem, és fű is lesz benne és minden.

– Nem félsz, hogy nem találsz majd vissza? Tudod mennyien mentek le és elnyelte őket a forgatag, eltévedtek, és a végén már azt sem tudták kik ők? Te is én is láttuk már kedves testvéreinket a Földi világban vakon és süketen tévelyegni és szenvedni sőt voltak, akik még rosszabb helyre kerültek végül. Nem túl nagy kockázat ez? Nem tudhatod mi fog veled odalenn történni, nem lehetsz biztos benne, hogy visszatalálsz.

– Rekael, a Valóságban vagyunk, semmi bajunk nem eshet, ne felejtsd el. Találkozunk még, ne félj testvér! Atyánk szeretete és kegyelme mindenhová elkísér bennünket. Te értesz igaz, és nem fogsz sajnálkoznia többiekkel együtt, hogy lám Boriel is aláhullott?

– Boriel, lehet, hogy egyszer én is akarni fogok valamit, ami lesz annyira értékes számomra, hogy mindennél fontosabb legyen. Boriel, ha felnézel a felhőkre, akkor ott leszek a legalsó felhő szélén, és ha éjszaka a csillagokra nézel, akkor a fejed fölött engem látsz majd.”

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

Kategóriák