Menu

Cathrin Smith: Vámpírhistória 1.

A VÁMPÍRHISTÓRIA KÖNYV LETÖLTÉSE

Mit tennél, ha kiderülne rólad: Te egy vámpír vagy, csak eddig nem tudtál róla?

Ha hirtelen megváltozna körülötted minden, még a saját lényed is, mellyel folyton küzdened kellene azért, hogy ne ölj meg mindenkit, aki az utadba kerül? Lorának rengeteg problémával kell szembenéznie, amíg végre képes lesz belenyugodni a saját sorsába, és olyan titkokkal kell szembesülnie, amelyekről normális emberi lényként talán nem is akarna tudni. A legfájóbb persze az ő számára is az, ha el kell veszítenie, akit a világon a legjobban szeret…

Részlet a könyvből:

„A felismerés nem sokkal azelőtt kezdődött, hogy találkoztam az elsővel. Gyerekkorom óta nem bírtam az erős napsütést, de ez még rendben is volt. Senki sem szereti, ha égeti a Nap.
De aztán a következő jel is feltűnt: az éles hallás. Sok embernek lehet jó a füle, de az a tény, hogy száz méterről megértettem miről beszélget két ember az utcán, egy kicsit furcsa volt. Soha nem említettem ezt senkinek, egyszerű dolgozó nő voltam csupán, minden egyes nap ugyanabban az apró üzletben, ugyanolyan fülig érő vigyorral adtam el a szebbnél szebb, drágábbnál drágább arany ékszereket.
Monoton, és üres volt az életem.
Mígnem egy napon egy különös vásárló jött be az üzletbe. Persze minden nap benézett valaki, de anyagi gondjaik miatt az emberek egyre kevesebbet költöttek luxuscikkekre, s így ékszerekre is. Inkább csak gyönyörködni jártak oda.
Viszont ez a vásárló másnak tűnt, mint a többi. Magas volt, fakó bőrű, szeme alatt szürkés karikákkal. Az öltözéke
is fura volt abban a fülledt, meleg időben. Fekete, hosszú ballonkabátot viselt majdnem nyakig begombolva. Nem akartam megkérdezni tőle nem fullad–e meg ebben a hőségben, az bizonyára illetlenség lett volna. A szabályzat szerint rá is ugyanolyan kedvesen kellett mosolyognom, mint a többi vevőre.”

Kategóriák