Menu

Munkácsi Gabriella: Rózsaláng (Legendánk ciklus 1.)

A RÓZSALÁNG (LEGENDÁNK CIKLUS 1.) MESEREGÉNY LETÖLTÉSE

Két merész fiatal… Egy pimasz gyíksárkány… Egy bölcs táltos… És egy hihetetlen küldetés!

A két árva, Hiúz és Lelle vállalják a küldetést, hogy visszakapják a legfontosabbat: öreg barátjukat. S a feladat? Fel kell kutatniuk és ki kell szabadítaniuk Rózsalángot, a Tűz Világőrét, mert csak így őrizhető meg a Hét Kör Világának egyensúlya. Többen megpróbálták már – és nem tértek vissza. Őket egy jóslat jelölte ki. Álmok és látomások, Hiúz hajdan élt ősei és Lelle fa-barátai segítik őket.

Sikerülhet nekik. Ha megfogadják az öreg táltos, Vihartépő Kartal szavait. Ha össze tudnak fogni vezetőjükkel, a fogságot megjárt, nagyszájú gyíksárkánnyal. Ha megtanulják használni az erejüket. Ha nem futnak ki az időből. S ha nem játszanak az ellenség szabályai szerint.

Varázslatos történet barátságról, bátorságról, szeretetről – és a lélek útjának győzelméről.

„A lábukkal elsöpörték a port a földbe vájt mintáról, majd Lelle kitekerte a képet és a tálba fektette. Nem kellett sokat várniuk. Először halk, finom zümmögésre lettek figyelmesek, amely valahonnan a talapzat belsejéből jött. Ezután a kép halványan ragyogni kezdett, ezüstös, sápadt fénnyel, mint a holdvilág; csupán a tűzrózsa tündökölt izzó vörösen. Hamarosan a padlón futó vonalak is átvették a sápadt ragyogást, s így végre tisztán láthatóvá vált a gyönyörű minta: a talapzatot körülvevő nyolcsugarú napkorong, minden sugara csúcsán egy-egy ötszirmú virággal. Majd egy halk moraj hallatszott, a kép fénye a mennyezetig szökött, és a tál megmozdult. Szépen lassan szétnyílt a benne futó vágat mentén – a talapzattal együtt, mint amikor egy könyvet nyit ki az ember. Először szél támadt. Erős, hideg szél és lecsapott rájuk. Ezzel egy időben szembántóan éles fény jelent meg a nyílásban és folyamatosan nőtt. Hiúz egy mozdulattal maga mellé húzta Lellét, szorosan fogták egymás kezét, vállukat egymásnak feszítették, nehogy a szél ledönthesse őket a lábukról. Beleálltak a szélbe és egy tapodtat sem mozdultak! A nyílás egyre nagyobb, a fény egyre ragyogóbb lett. Először oszlop formában tört felfelé, embernyi magasságba, majd a közepénél
szélesedni kezdett, míg végül sugárzó fénytojássá alakult. A tűzrózsa képe a tál nyílásával egyre beljebb és beljebb süllyedt, majd elnyelte a kiáramló fény, belehullott és eltűnt. A Kapu kinyílt. A szél enyhült, de nem múlt el, továbbra is a két gyerek körül keringett és teljesen kioltotta a fáklyájukat. Hiúz a földre ejtette az immár hasznavehetetlen fáklyát, helyette a botját fogta a kezébe. Ránézett Lellére, akinek szorosra font haját jócskán összekuszálták már a széllökések. A lány visszanézett rá, bíztatóan elmosolyodott. Még a fejében hallotta a kép utolsó üzenetét – menjenek bele bátran a fénybe.”

A RÓZSALÁNG (LEGENDÁNK CIKLUS 1.) MESEREGÉNY LETÖLTÉSE

Kategóriák