Menu

Boros Ferenc: Picur és a kalózok 1. rész (Hangoskönyv)

A PICUR ÉS A KALÓZOK (1. RÉSZ) HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

A Picur és a Kalózok hangoskönyv kaland mese tele izgalommal.

Nemcsak a gyerekek, de a szülők is jót szórakozhatnak mesehallgatás közben. Tanulságos történet, amelyben a jó szövetségesek összefognak a gonosz kalózok ellen.

Az első részben megismerhetjük Picur kapitányt aki hazatér a tengereken töltött szolgálatából, hogy szövetségeseket toborozzon Pocak testvére segítségével. Szavát adja, hogy felszámolja a kereskedelmi hajók rettegett fosztogatóinak bandáit, azonban Békalóz és Harcsabajusz közel sem tűnik könnyű falatnak.

„Másnap Picur felkerekedik, hogy flottájához szövetségeseket találjon, ha kell bármi áron. „Pocak meg úgy dönt, hogy átkíséri Picurt a folyó által kiszabott határon, mindeközben félénken a következőket mormolja magában: – Lehet, hogy ezt még nagyon megbánom!

Alighogy átérnek a másik partra, felfigyelnek egy a közelben burjánzó óriásbokorból kiszűrődő morajra. Pocak egy szempillantás alatt lép olajra, Picurt viszont a kíváncsisága hajtja, így hát kivont karddal kapitányhoz méltóan indul „harcba”.

-Akárki is vagy gyere elő és ad meg magad! – akkorát üvölt Picur, hogy a torka is majd beleszakad. -Eszembe sincs !- kisvártatva jön a válasz. – vagy tényleg azt hiszed, hogy csak úgy kardélre hányhatsz?, hát akkor jól figyelj, mert most tű élesebbet láthatsz százat-

Hirtelen kettényílik a bozót, és feléje gördül, egy mindent maga alá gyűrő megszámlálhatatlan tüskékkel felvértezett hatalmas golyó. Picur sem tétova, futni kell de hova? egyetlen kiút maradt, ugrás a folyóba! Mindketten a vízben landolnak, majd mikor partra evickélnek egymáson jókat kacagnak, hogy az imént még a haragtól túlfűtött agyukat, a hideg fürdő lehűtötte annyira, hogy kezet nyújtsanak egymásnak, és bemutatkozzanak.

-Picur Hajóskapitány a Dinnyehéj Bárka Hajótársaságtól, Örvendek a szerencsének! -Sündörgő vagyok, az erdők jól ismerője a Sün nyelvjárás elhivatott terjesztője! Azt hiszem, köztünk most már sünen vannak a dolgok!- és újra hatalmasat nevetnek az egész dolgon.”

A PICUR ÉS A KALÓZOK (1. RÉSZ) HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

A PICUR ÉS A KALÓZOK WEBOLDALA

Kategóriák