Menu

Edgar Rice Burroughs: Tarzan visszatér (Hangoskönyv)

Tarzan visszatérőben Amerikából, az óceánjárón megismerkedik Olga de Coude-val és férjével, a gróffal. A grófnak két elvetemült gazfickó próbál mindenáron ártani, de Tarzan megakadályozza őket.

TARZAN-VISSZATERTarzan Franciaországban barátjánál, D Arnotnál lakik és éjszakánként beleveti magát Párizs rejtelmeibe. Nyikolaj Rokov, valamint társa, Alekszej Paulvics csapdába csalja, de tervük kudarcba fullad. Mivel tervük végrehajtása nem sikerül, ezért elintézik, hogy Tarzan bejáratos legyen a grófnőhöz, aki szenvedélyre lobban iránta. A gróf a legváratlanabb időpontban érkezik haza, aki Tarzant párbajra hívja. Tarzan sérülten ugyan, de túléli a párbajt.
Tarzanra küldetést bíznak, melynek során Észak-Afrikába, a Szaharába utazik. Útja során Szidi Aisszában kiszabadít egy táncosnőt, aki valójában egy sejk lánya.
Különböző sivatagi kalandok után, melyeket sikeresen túlél, hajóra száll egy újabb küldetéssel, álnéven. Az óceánon megismerkedik egy hölggyel, Hazel Stronggal és édesanyjával. A fiatal nő valójában Jane Porter barátnője. Álnéven és álruhában a hajón utazik Rokov is, és társának segítségével egy napon, egy óvatlan pillanatban Tarzant a tengerbe dobják.
A majomember régi szeretett dzsungelénél ér partot. Hamarosan fekete emberekkel találkozik, akik mások, mint az addig megismertek.

Részlet a hangoskönyvből:

„A fekete harcos egy szempillantás alatt felfogta, hogy az életét ennek a különös fehér embernek köszönheti, és azt is azonnal látta, hogy csak a csoda segíthet megmentőjén e rettenetes sárga fogak ellenében, amelyeket az imént ő is oly közel érezhetett a testéhez. Lándzsát tartó keze hátralendült, s mint a gondolat, oly sebesen vágódott előre, a bennszülött beleadta a dobásba ébenfekete bőre alatt hullámzó acélos izmainak minden erejét. A jól irányzott vashegyű fegyver célba talált, jobbról, a lágyékánál fúródott bele Numa fénylő testébe, és a bal lapockája alatt állt meg. Dühében és fájdalmában a fenevad borzalmasat ordított, majd ismét a fekete felé fordult. Néhányat lépett előre, de Tarzan kötele újból megállította, akkor megint visszafordult a majomember felé, de a következő pillanatban máris egy szakállas végű nyílvessző fúródott bele remegő testébe. Újra megtorpant. Időközben Tarzan kezében a kötéllel kétszer gyorsan körbeszaladt egy vastag fa törzse körül, és megkötötte a végét. A fekete észrevette a cselt és elvigyorodott, de Tarzan tudta, hogy gyorsan végezni kell Numával, mielőtt hatalmas fogaival megtalálja és széttépi az őt fogva tartó vékony kötelet. Egy szempillantás alatt a fekete mellett termett, és kirántotta az övén hordott tokból hosszú kését. Aztán intett neki, hogy nyilazza tovább a fenevadat, ő pedig megpróbált mögé kerülve közel férkőzni hozzá a késsel így míg egyikük az egyik oldalról a kínok kínjával gyötörte Numát, másikuk óvatosan lopakodott felé a másik oldalról. Az oroszlán tombolt, őrjöngő hangjában egybefolyt a fájdalmas sikoly, a vérfagyasztó bömbölés és a panaszos hörgés, közben hátsó lábára állva próbálta meg elérni hol egyik, hol másik kínzóját. Végre a villámgyors mozgású majomember észrevette a kínálkozó lehetőséget, bal felől rárohant a fenevadra és hatalmas vállai mögé került. Izmos karjával átfogta az állat nyakát, és a hosszú penge halálos biztonsággal talált a szívébe. Aztán Tarzan felegyenesedett. A fekete és a fehér ember egymás szemébe nézett áldozatuk teteme fölött, a fekete jelezte békés és barátságos szándékát, és Tarzan, a dzsungel fia, barátságosan visszaintett.”

A TARZAN VISSZATÉR HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák