Menu

George Mann: Mechanikus London (Hangoskönyv)

MECHANIKUS-londonLondon, 1901. Az új évszázad hajnalán a tudomány és technika elképesztő eredményeinek köszönhetően a Brit Birodalom virágzik: a nagyérdemű léghajókkal járja a világot, a pazar estélyeken pedig mechanikus emberek szolgálják ki az úri közönséget.

Ugyanakkor azonban szörnyű járvány pusztít a városban, amelynek áldozatai lelketlen gyilkológépekké változnak és a ködből előbukkanva marják meg a mit sem sejtő polgárokat, míg egy állítólagos világító rendőr sorra gyilkolja Whitechapel szerencsétlen lakosait.

Amikor aztán még egy léghajó is lezuhan, Viktória királynő legjobb ügynökét állítja a nyomozás élére: Sir Maurice Newbury-t, az elismert antropológus, valamint tűzről pattant asszisztensét, Miss Veronica Hobbest. A nyomozópáros okkult és nagyon is evilági módszereket egyszerre használva szállnak szembe a ködbe burkolózó Londonban felbukkanó rejtélyekkel.

Részlet a  hangoskönyvből:

„Az automata agya olyan volt, mint valamiféle hihetetlen óra belső szerkezete, csak nagyságrendekkel nagyobb és bonyolultabb. Mindketten közel hajoltak és figyelték, hogyan ketyegnek a fogaskerekek és karok, hogyan váltanak egyik állásból a másikba aprócska kapcsolók, ahogy az automata a környezetét szemlélte. Olyan volt, mintha az emberi gondolkodást látták volna működés közben, mintha valamiféle bizarr ablak nyílt volna az emberi lélekre.”

„A zsenialitás pedig nem mindig törődik az erkölccsel, amit néha nehéz utólag megítélni. A zsenialitás számos módon hasonlít az őrülethez. Az elme mindkét állapotban elszakad a valóságtól, az igazi, fizikai világtól, az ember elvész saját gondolataiban.”

A MECHANIKUS LONDON HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

vagy

A MECHANIKUS LONDON HANGOSKÖNYV ONLINE HALLGATÁSA

Kategóriák