Menu

Leonard Schrader: Jakuzák (Hangoskönyv)

jakuzakTono Toshiro egy zöld színű anyagot nyújt át egy hírhedt bérgyilkosnak, Katónak. A férfi eljuttatja a textildarabot egy Los Angeles-i üzletember, bizonyos George Tanner irodájába. Az anyag felszólítás: ha Tanner négy napon belül nem tér vissza Tokióba, hogy rendezze függőben lévő ügyeit, a következő küldemény, amely Japánból érkezik, Tanner elrabolt lányának teteme lesz.

Tanner Harry Kilmerhez fordul segítségért, aki a második világháború után sokáig élt Japánban és Tanner lekötelezettje. A férfi elvállalja, hogy elviszi Tokióba az üzenetet, mely így szól: Tono engedje szabadon a lányt, mielőtt a Tanner által megígért fegyverszállítmány megérkezik Japánba.

Kilmer húsz év után visszatér Tokióba, és Tanner ügyében felkeresi régi szerelmének bátyját, a híres jakuzát, Tanaka Kent. Esküvője a japán lánnyal a férfi miatt hiúsult meg, ezért az most lekötelezettjének érzi magát és megteszi, amit az amerikai kér, ezzel pedig életveszélybe sodorja magát.

Részlet a hangoskönyvből:

„Huszonnégy órával ezelőtt egy nagy hatalmú tokiói jakuza felbérelte Kato Sót, Japán első számú
profi orgyilkosát, hogy adjon át Dél–Kaliforniában egy üzenetet egy amerikai üzletembernek. Kato szolgálatai elképesztően nagy pénzbe kerültek, mivel szakmája erkölcskódexe szerint minden vállalkozásának sikerrel kellett járnia, ellenkező esetben ugyanis kénytelen lett volna öngyilkosságot elkövetni. A tokiói jakuza azonban úgy érezte, az üzenet van olyan fontos, hogy jól megfizessen az átadásáért egy olyan embert, aki sohasem hibázik.
A mai nap viszont egyáltalán nem látszott rendkívülinek. A levegő füstös volt, a forgalom lármás, és az, olajos, barna szmog úgy lebegett a város fölött, mint valami gigantikus húspástétom. Los Angeles, a világnak ez a legnagyobb önkiszolgáló autóscsárdája a megszokott hétköznapi arcát mutatta.
A világvárosok, mint például Párizs és Tokió, megtanulták a történelem leckéjét: a mézesheteknek egyszer s mindenkorra vége. L. A. azonban a maga külön elve szerint működik: számára csakis mézeshetekből áll az élet. L. A. az egyetlen város, amely mindig rohan, és nem pihen meg sosem, amely mindig nevet, és nem hallgat senkire. L. A. az egyetlen város, amelyben felnőtt férfiak úgy öltöznek, akár Kölyök Billy, a száz évvel ezelőtt élt haramia. L. A. az egyetlen város, amely egy olyan furcsa napraforgót, mint Dusty Newman, kinevelhetett magának.
Az autópályán száguldott, szakszerően manőverezve a délutáni forgalomban zöld Datsunjával. Huszonhat éves volt, izmos és hetyke, és úgy festett, mint valami citrussaláta: citromzöld trapéznadrág, citromsárga ing, sötét narancsvörös katonazubbony. Ápolatlan volt és koszos, és fütyült rá, hogy mit szólnak hozzá az emberek. Egyszóval mindenben a jól öltözött detektív ellentéte volt. Egy barna Buickot követett.”

A LEONARD SCHRADER JAKUZÁK HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák