Menu

Terry Brooks: Baljós árnyak (Hangoskönyv)

baljos-arnyakRéges-rég egy messzi-messzi galaxisban egy rég halottnak hitt gonosz szövetség éledezni kezd. Ez még a Jediket is meglepetésként éri, akik figyelmét a Kereskedő Föderáció és a Köztársaság közötti politikai feszültség köti le. Most az Erő sötét oldala azzal fenyeget, hogy úrrá lesz a világosságon, és csupán egy ősi Jedi-jövendölés állhat a remény és a végzet útjába az egész galaxisban.
A Tatuin sivatagos világán, távol a Köztársaság érdekeltségeitől, egy rabszolgafiú, aki nappal keményen dolgozik, éjszakánként arról álmodik, hogy Jedi-lovag lesz belőle, és egy napon bejárja majd azokat a világokat, amelyekről eddig csupán mások történeteiből hallott… és megtalálja a módját, miként nyerje el a szabadságot önmagának és hőn szeretett anyjának. Egyetlen reménye rendkívüli ösztöneiben rejtezik, s azon képességében, hogy képes megérteni a dolgok mibenlétét, amely tulajdonságai a bolygó egyik legjobb gondolaversenyzőjévé teszik.
A galaxis egy másik pontján Qui-gon Jinn, a Jedi-lovag és ifjú tanítványa, Obi-van Kenobi azt a megbízatást kapják, hogy védelmezzék meg Amidalát, Naboo fiatal királynőjét, aki megpróbál módot találni arra, hogy véget vessen annak a blokádnak, amelyet a bolygóját körülvevő Kereskedő Föderáció csatahajói jelentenek. Ezen kísérlet közben kerül Qui-gon, Obi-van és a királynő szépséges udvarhölgye a Tatuin poros utcáira, s éppen abba az üzletbe, ahol az ifjú rabszolga, Anakin Skywalker gürcöl és álmodozik. És ez a váratlan találkozás megpecsételi annak a drámának a kezdetét, amely egykor majd legendává válik…

Részlet a hangoskönyvből:

„Anakin a gondolában ülve, kezét a vezérlőpanelen tartva érezte, amint az energia vibrációja végigkúszik a kábeleken, és betölti őt a zenéjével. Durva készítésű kezeslábasában, versenysisakjával a fején, szemüvegben és kesztyűben annyira szorosan beékelődött az ülésbe, hogy érezte a gondola alján elsüvítő szelet maga alatt. Amikor versenyzett, sosem csupán a versenygondola sofőrje volt; nem csupán még egy főrész. Eggyé vált az egésszel, a gondolával, a hajtóművekkel, és oly módon olvadt össze velük, amit nem igazán tudott megmagyarázni. Minden lendülés, minden kis zökkenés, a merevítések és kötőelemek rándulása meg elmozdulása nyilvánvaló volt számára, s bármely pillanatban képes volt érzékelni, mi történik járgánya széltében-hosszában. Az a saját nyelvén beszélt hozzá, hangok és érzések keverékeként, s bár nem használt szavakat, a fiú mégis tökéletesen értette.
Néha, gondolta ábrándozva, még azelőtt érzékelte, hogy a gép mondott volna valamit.
Narancsszínű, fémes csillanás suhant el a jobbjánál, és Sebulba jól ismert, osztott X formájú hajtóművének lángja lobbant ki előtte, elvéve tőle ezzel a vezető pozíciót, amelyet egy szokatlanul jó rajttal szerzett”

A BALJÓS ÁRNYAK HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák