Menu

Gottfried August Bürger: Münchhausen vidám kalandjai

Münchhausen báró, a híres utazó olyan kalandokon ment keresztül, amilyeneken még senki más: beutazta az egész világot, sőt, még a világűrt is, találkozott a holdbéli emberekkel, akik le tudják venni a fejüket, és anélkül tudnak járni-kelni a világűr sötétségében.

munchhausenMegtudhatjuk, hogy miként kényszerített egy farkast, hogy húzza a szánkóját. A vadászatok alkalmával is bebizonyította rátermettségét. Kiderül, hogyan kell egyetlen golyóval egy tucat libát elejteni, mit kell tenni, ha az ember több száz jegesmedvével találja magát szemközt, valamint azt, hogy mi lesz akkor, ha cseresznyemaggal lövöldözünk a szarvasra.
Münchhausen báró a csatákból is kivette a részét táltos paripájával, és olyan kalandokba keveredett, hogy más biztosan ott hagyja a fogát. Fogságba is esett, ahonnan ügyesen meg is szabadult. Járt a sajtszigeten, sőt, egy olyan ágyúval is volt dolga, mely 1100 font súlyú golyót tudott kilőni.
Münchhausen báró sok kalandot élt át, melyeket barátainak, borozgatás mellett mesélt el, olyan meggyőzően, hogy egyik-másik kalandról még az is elképzelhető, hogy igaz volt.

A MÜNCHHAUSEN VIDÁM KALANDJAI KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák