Menu

Fehér Klára: A földrengések szigete

foldrengesek-szigete2057-et írunk a történet idején. A rendkívül fejlett technikának és tudománynak köszönhetően az emberek élete könnyebb lett. A jövőben egyáltalán nincs háború, nincsenek országhatárok, az időjárást befolyásolni tudják, minden ingyen és minden lemosható műanyagból van. Egyetlen dolog felett nincs hatalmuk az embereknek, ez pedig a földrengés. Nem tudják előre jelezni a bekövetkeztét.

A tudós geológus, Bencze András életcéljául tűzi ki a földrengések megelőzését. Hosszas munkával szerkeszti meg az erre a célra alkalmas műszert, a presziknotektonográfot, azután expedíciót szervez a készülék helyszíni kipróbálására a Föld legnyugtalanabb pontjára, a Földrengések Szigetére. A sziget abban a zónában fekszik, ahol az időjárást nem tudják befolyásolni, így itt extrém időjárási viszonyok uralkodnak.

A kis expedíció és a három utánuk szökött gyerek életveszélyes kalandok egész sorát éli át szárazon és vízen, víz alatt és levegőben: tűzhányók és gejzírek, hatalmas viharok és tengerrengések szakadatlanul próbára teszik bátorságukat, találékonyságukat. Fáradozásaik végül is sikerrel járnak: a csendes-óceáni szigettől egy héttel előre jelzik a hatalmas földrengés bekövetkezését.

A KALANDREGÉNY LETÖLTÉSE

Kategóriák