Menu

Karl May: Winnetou aranya

PDF     EPUB     MOBI

A gonosz „bibliás ember” galádul szövi hálóját Mr. Watter kirablására társával, a bosszúvágyó vérindián törzsfőnökkel, Hadisassal.

Rövid tűzharc után barátaink, Old Shatterhand és Winnetou az ellenséges indiánok fogságába esnek. Peteh (Hadisas), a vérindiánok törzsfőnöke, mindenáron a kínzócölöphöz akarja köttetni Old Shatterhandot. Old Shatterhand és Peteh végzetes párbajt vívnak…

Végül a mindenre elszánt rablóbanda egy utolsó kísérletet tesz a víz alatt rejlő kincs megszerzésére….

„Kaptál már, kedves olvasó, egy ütést puskatussal a fejedre, de egy olyan hatalmas ütést, ami teljes erővel ér? Nem? Akkor jó neked! Vagy mégis! Akkor jaj neked!
Én legalább egyáltalában nem éreztem magamat valami pompásan, ahogy ott feküdtem a fűben amellett a kedves Hús-folyó mellett. És fejemet sokkal erősebben éreztem, mint amennyire tulajdonképpen szükség lett volna rá. Már egyszer régen leírtam valahol azt az érzést, vagy jobban mondva, megkíséreltem leírni, amit egy ilyen hatalmas ütés okoz. Kérem szépen tehát, tessék ezt a leírást valamelyik könyvemben megkeresni. Akkor már igazán sokkal emberségesebb az én vadászütésem az öklömmel! Ugyanazt a célt éri el, anélkül az utólagos kellemetlen érzés nélkül, mintha az ember feje egy hatalmas, százezer érző ideggel megtöltött üst volna, melybe ötven kovács szegeket ver be.
Majdnem csodának lehet mondani, hogy ebben az állapotomban is képes voltam környezetemet tűrhető világossággal felismerni, ha nem lennének olyan vastag koponyacsontjaim és nem lenne olyan rendkívül sűrű a hajam. De az már nehezemre esett, hogy rendszeresen gondolkozzam és úgy zúgott a fülem, hogy bár hallottam az apacs diadalkiáltását és a vörösök dühös ordítását, mégis hosszú ideig nem tudtam felfogni annak az értelmét, amit beszéltek. Még akkor sem, amikor már viszonylagos nyugalom állott be. A legokosobbnak tartottam, hogy újra lecsukjam a szemeimet és úgy tegyek, mintha még mindig eszméletlenül feküdnék. Lassankint meg tudtam különböztetni az egyes szavakat. Ekkor már nem tartott sokáig, hogy némi erőfeszítéssel megértsem az egyes mondatok jelentését is. Amit hallottam, egyáltalában nem volt megnyugtató ránk nézve!

LETÖLTÉS

PDF     EPUB     MOBI

Kategóriák