Menu

Cathrin Smith: Mira Haddad és a Szfinx titka (Mira Haddad 2.)

A MIRA HADDAD ÉS A SZFINX TITKA KALANDREGÉNY LETÖLTÉSE

Mira Haddad egyiptológus, a jó Haszim hadnagy hívására ismét Egyiptom földjére lép.

A titkok és rejtélyek ezúttal a Nagy Szfinxhez vezetik a főhősnőt: vérző gombák, egy időutazó fizikus, földalatti járatok, elveszett civilizációk és újabb érthetetlennek tűnő gyilkosságok várnak rá, ráadásul még egy Netjeru nevű orgon felbukkanása is nehezíti ezt az egyébként is szövevényes ügyet.
De nem csak a Szfinx valódi titkát, és az emberiség különleges mivoltát ismerheti meg a könyvben az olvasó, hanem egy időutas vallomását is Jézus keresztre feszítéséről és feltámadásáról. Vajon tényleg úgy, ott és akkor történt minden, ahogy azt a Biblia írja? Tényleg az Jézus, aminek az emberek hiszik? Igazából ki volt ő, és honnan jött?
Miféle háborúról szól az Apokalipszis, és mit jelent az, hogy „megválasztottak” vagyunk? És a sorsunk felől mi magunk döntünk-e, vagy az már eleve el van rendelve?

Részlet a könyvből:

„– Mit hozott?
– Csak egy kis apróságot – mondtam, miközben a hadnagy türelmetlenül kicsomagolta a kezemben. – Ha a laboros barátjának lesz ideje, megvizsgálhatná.
– De hisz ez egy gomba – nézett a tenyeremre majdhogynem nevetve. – Egy gombát akar megvizsgáltatni laborban?
– Kérem, ne hagyja, hogy hülyén érezzem magam, jó?
– De hisz ez egy g-o-m-b-a – tagolta lassan a képembe. – Méghozzá egy sampion, ha jól látom.
– Első ránézésre valóban olyan – értettem egyet. – De ha egy percre csendbe marad, és a füléhez teszi, akkor rájön, hogy mégsem.”

Kategóriák