Menu

Jules Verne: A tizenöt éves kapitány

a-15-eves-kapitanyAfrika, 1878. A tizenöt éves kapitány, Dick Sand talált gyermek, akit egy kis bálnavadászhajó jószívű kapitánya nevel fel és tanít ki a hajózás nehéz mesterségére. Dickből remek hajósinas válik. A Csendes-óceánon történő vadász-szerencsétlenség következtében a kapitány és a legénység meghal. Egyedül Dick marad a hajón, az egyetlen ember, aki képes a jármű kormányzására.

Dick – a kapitánytól tanul tudásának segítségével – el is vezeti a hajót Dél-Amerika partjaihoz, derekasan megküzdve a viharral. Amikor kiszállnak és a szárazföldön folytatják útjukat, a velük utazó tudós cecelégyre talál, s lassan kiderül, hogy a néger hajószakács Negoro – Samuel Vernon földrajztudós gyilkosa –  ármánya folytán Afrikába kerültek. Hamarosan emberevő rabszolga kereskedők fogságába esnek, s sok veszélyes kaland után sikerül csak kiszabadulniuk. Az életveszélyes kalandok után újra hajóra szállnak, hogy elérjék céljukat.

A történet végén Dingó, a hűséges és okos kutya bosszút áll Negorón, aki évekkel korábban meggyilkolta gazdáját, Samuel Vernont, a földrajztudóst.

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

 

 

Kategóriák