Menu

Rácz Katalin: Földönkívüliek a Pénzverem utcában

A „FÖLDÖNKÍVÜLIEK A PÉNZVEREM UTCÁBAN” NOVELLÁSKÖTET LETÖLTÉSE

A szerző novelláskötetének hősei hétköznapi emberek, akiknek csetlés-botlását, elbizonytalanodását mutatják be a történetek kissé elidegenedett világunkban.

Ezek az emberek válaszokat keresnek az őket foglalkoztató kérdésekre, többek között: „Mit jelent a boldogság?”, „Van-e az ölelésnek áfa-ja?”, „Milyen sorrendben folyik a víz, befelé és azután kifelé, vagy fordítva?”, vagy  „Mi a sikeres fogyókúra titka?”.

„Kovács László mosógépszerelő gondterhelten hajtott végig sárga Barkasával a Vámosi úton. Anyagbeszerző kőrúton volt, már jó ideje nem kapott Indesit mosógépbe való öntisztító mosószer-adagolót.
Lassan már a mosógép is olyan eldobható forma lesz – gondolkodott el –, mint a nylonharisnya, a kilyukadt nadrág vagy az elkopott cipő. Hiszen a szemfelszedő, a műstoppoló és lassan már a cipész szakma is kiveszőben van, nemsokára mosógépszerelőkre sem lesz szükség. Még jó, hogy én ezt már nem érem meg.
Szórakozottan futott át tekintete a feliraton:

„Boldogság eladó!”

– No, itt sem fogok öntisztító mosószer-adagolót venni – állapította meg.
De azért elgondolkodott: ugyan mit jelenthet? Nem tudta megfejteni, de nem csodálkozott, hiszen ő csak egy egyszerű mosógépszerelő, nem mindig ért meg mindent ebből a bonyolult világból. Fontos, hogy a mosógépekhez értsen, a többi már nem az ő dolga. Majd ha

„Mosógépem elromlott!”

feliratot lát valahol, tudni fogja, mit kell tennie.
De ez a boldogság-izé? Ez vajon mire jó?”

A „FÖLDÖNKÍVÜLIEK A PÉNZVEREM UTCÁBAN” NOVELLÁSKÖTET LETÖLTÉSE

Kategóriák