Menu

Szentiday Klára Mária: A sárga angyal

sarga-angyalA Sárga Angyal Szövetség egy olyan szervezet, amely a becsületes emberek védelmére, a visszásságok leleplezésére és a közösségi élet megtisztítására hivatott. szövetség tagjai – nevezzük őket sárga angyaloknak függetlenül attól, hogy férfiak, avagy nők – olyan elhivatott emberek, akiknek feladata felderíteni és leleplezni a munkahelyi visszaéléseket, csalásokat, lopásokat. A szövetség olyan intézményekbe irányítja tagjait, amelyekben – bizonyos jól megalapozott információk szerint – valami nincs egészen rendben…

Miféle kalandokba és viszontagságokba bonyolódik Marton Zsuzsa, aki a titokzatos Sárga Angyal Szövetség tagjaként harcba száll a munkahelyi visszaélések és a korrupciós bűnözés fenyegető rémével? Merre fordul a sorsa, amikor egy csinos rendőr-nyomozó képében a szerelem is felbukkan a láthatáron?

Részlet a könyvből:

„Pocsék hangulatban voltam aznap, az íróasztalomnál ültem és ujjaimmal a Sors-szimfónia ritmusát koppintgattam. Tekintetem az előttem fekvő előjegyzési naptárra esett. 1975. október elseje: Sanyi, a vőlegényem elhagyott; október hatodika: főnököm arra szólított fel, adjam be a felmondásomat. Se vőlegény, se állás, mondhatom, ez a hónap is jól kezdődik! Felálltam az asztaltól, idegesen fel-alá járkálni kezdtem a gyér bútorzatú irodai helyiségben, majd megálltam az ablak előtt, és könnyeimmel küszködve bámultam az előttem fekvő kopár vidéket. Az enyhén szemerkélő esőben minden szürkének és élettelennek látszott, a sáros utat szegélyező fák lombjának nagy részét már leszaggatta a tegnap feltámadt viharos északi szél, és a még megmaradt piszkos-sárga leveleket nyirkos lepedék ülte meg. Megborzongtam, hideg volt idebent, október eleje lévén még nem kezdték el a fűtést, s a nyálkás-nedves levegő – úgy tűnt – a csukott ablakon át is beszivárgott, a ruhám alá kúszott és átjárta egész testemet.

Sanyira gondoltam, egyre ő járt az eszemben, újra és újra átéltem szerelmünk egész történetét a megismerkedés örömteli pillanataitól kezdve a fájdalmas szakításig. Az egyik budai turistaegyesület kirándulásán találkoztunk először, az első közös túrát hamarosan követte a többi; együtt barangoltuk be a szebbnél szebb vidékeket és éltük át az olykor izgalmas és veszélyes kalandokat. Hamar összemelegedtünk, az ismeretségből barátság, majd a barátságból szerelem lett.

Persze, ha igazán őszinte akarok lenni Sanyival kapcsolatosan, akkor be kell vallanom magamnak: az eszemmel mindig tudtam, hogy ez a fiatalember igazából nem illik hozzám. És ügyeletes jóakaróim is gyakran mondogatták: – Miért nem keresel egy jóravaló, hozzád illő fiút? Ez a Sanyi gyerek nem túl művelt, mi az ördögről tudtok egymással beszélgetni? Mit fogtok egymással kezdeni, ha már elmúlt a nagy lángolás?

Ők elmondták, én végighallgattam, ám soha nem válaszoltam semmit. Mit tudják ők, milyen a mi kettőnk viszonya, miért olyan jó együtt lenni?”

A SÁRGA ANGYAL KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák