Menu

Cabe Ferrant: Az álmodó rocker esete

az-almodo-rocker-eseteA híres rock énekest különös álmok kínozzák. Segíthet rajta a regresszív hipnózis? Mire jut a nyomozás egy 16. századi bűnügyben? Mi van a focipálya gyepe alatt? Hogyan vegyünk be huszáros rohammal egy kisvárost? És hogy jönnek ide a boszorkányok?

Ezekre kérdésekre keresi a választ Cabe Ferrant, a széltoló szakmunkát sosem hanyagoló hóhányó és Beate Meisse, a könyvtáros vénkisasszony.

Részlet a könyvből:

„A paradicsomvörös Ferrari csikorgó kerekekkel vette be a kanyart, csak remek útfekvésének volt köszönhető, hogy borult fel. A vezetője, egy néger fickó, miután korrigálta az irányt, bal kézzel kinyúlt az ablakon és hátra sem nézve rövid sorozatot adott le a kezében tartott Uzi géppisztolyból. A vaktában megeresztett lövedékek messze elkerülték az üldözőket, viszont egy ruhabolt kirakatát nem. A vastag portálüveg valósággal szétrobbanva hullott a járdára…
– Paradicsomot is kellett volna vennem – jutott eszembe a Ferrari színéről és elfordítottam a szemem a halkan akciózó tévéről.
Az iskolákban az a legszebb, hogy nyáron hosszasan zárva vannak. Ebben – úgy vélem – mélységesen egyetért velem minden diák. És persze a tanárokról se feledkezzünk meg, mert arra a derék oktatóra vetek én súlyos köveket, mint hazug emberre, aki azt állítja: nem élvezi ugyanúgy a szabadságot, mint bármelyik tanulója.”

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

Kategóriák