Menu

Max Brand: A párduckölyök

Joseph Cumberland gyerekként fogadta be családjába „Fütyörésző Dan”-t, a környék cowboyát. Dannek különleges kapcsolata van kutyájával és lovával.Jim Silent – aki egy törvényen kívüli bandavezér – kocsmai verekedésben leüti Dant, aki erre bosszút esküszik. Dan a bandavezér üldözésében segítőre talál: Tex Calder, a detektív szintén szeretné lefülelni a bűnözőket. Kate Cumberland – Joe lánya -, aki régóta szerelmes Danba, a maga módján próbál segíteni: felkeresi a banditákat…

A PÁRDUCKÖLYÖK KÖNYV LETÖLTÉSE

parduckolyok-max-brand

Részlet a könyvből:

„Morgan számára nagy nap volt ez és mégis fájdalmas. Vállalkozását, amely egy vegyeskereskedést és egy kocsmát foglalt magában, az öreg Joe Cumberland vásárolta meg. A farmer kijelentette, itt az ideje, hogy a vidéket megtisztitsák ettől a szégyenfolttól és ezzel az egész környék valamennyi cowboyát gyászba döntötte. Egy fiatalabb reformer talán fegyveres ellenállással is találkozott volna, neki azonban megbocsátották, arra való tekintettel, hogy már öreg ember.

Morgan kocsmája és a legközelebbi oázis között végtelen mérföldek terültek el. Ha a kocsmát bezárják, ez annyit jelentett, hogy jó néhány mérföldet kell majd az utasnak megtennie szomjas torokkal. Mint emlitettük, ez a nap tehát igen jelentős okokból fájdalmas is volt, egyuttal azonban vidám nap is, mert Morgan széltében-hosszában közhirré tette az időpontot, amikor intézetének ajtajai becsukódnak, ugy hogy még azok is, akik csak ritka vendégei voltak, most abbahagytak minden munkát, hogy a nagy esemény résztvevői lehessenek. Az épület körül a cowboyok ponnylovai és a farmerek könnyü kocsijai nagy tömegekben álldogáltak és minden pillanatban ujabb és ujabb vendégek érkeztek galoppban. A legtöbben még arra sem szakitottak időt, hogy lovaikat valahova bekössék, hanem pengő sarkantyuikkal egyenesen a „szalonba” siettek. Minden érkezőt hangos kiáltások üdvözöltek, mert egész bizonyosan mindig akadt két-három ismerős és amikor az üdvözlő orditás felhangzott, a többiek, tiszta bajtársi érzelemből, szintén csatlakoztak a kórushoz. A szabály ilyenkor az volt, hogy az illető erre azonnal valamennyiök részére italt rendelt.”

A PÁRDUCKÖLYÖK KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák