Menu

Henryk Sienkiewicz: A római patrícius

A kötet az író öt hosszabb elbeszélését tartalmazza, úgymint: A római patrícius, A mindennapi kenyér, A harmadik, Orso és Dráma a sivatagon.

A RÓMAI PATRÍCIUS KÖNYV LETÖLTÉSE      

henryk-sienkiewicz-a-romai-patricius

Gladiátorok véres küzdelmei, tivornyák és dicsőséges csaták – ez Róma. A római patrícius című elbeszélésben egy fiatal és gazdag patrícius, Caius Septimius Cinnabeleszeret a gyönyörű Anteába. Ám a lány halálos beteg lesz. A római orvosok mindent megpróbálna, hogy meggyógyítsák a lányt, de minden hiába. Caius Jeruzsálembe viszi Anteát, gondolván: az ottani csodadoktorok talán megmenthetik a haláltól. Ekkor találkozik Antea Jézussal, aki épp vesztőhelye felé tart a szitkozódó tömeg kíséretében. E találkozás ad majd erőt a fiatal lánynak gyógyulásához.

A mindennapi kenyér című elbeszélésben két fiatal: Toporek Lőrincz és Maryzia gőzhajón New Yorkba érkezik a könnyebb boldogulás reményében. Ebben az elbeszélésében a múlt század végi kivándorlók keserves és küzdelmes otthonra találásának történetét ismerhetjük meg.

A harmadik című történet két bohém festő – Swiatecki és Wladek – nőkkel való „küzdelmeit” beszéli el. A számos mulatságos fordulatban bővelkedő történet végén sikeresen választanak maguknak párt.

Az Orso című elbeszélés egy dél-kaliforniai kisvárosban játszódik. A tizenhat esztendős cirkuszi erőművész, Orso és a szép kis Jenny küzdelmes szerelmét mutatja be.

A kötetet egy klasszikus vadnyugati történet, a Dráma a sivatagon című elbeszélés zárja.

A RÓMAI PATRÍCIUS KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák