Menu

Serfőző Levente: Legenda a Piros Rózsáról

legenda-a-piros-rozsarolDarien egy békés, bájos kinézetű kertváros Connecticut államban, ahol a régi, családi vagyonok keverednek az új gazdagok behozta bővelkedéssel. Legalább is így tűnik annak a szemében, aki nem itt lakik.

A múlandó földi szépség felszíne alatt, a tavaszi ragyogás virágjai és a természet pazar zöldellése között, ott rejlik a feleségek részeg ütlegelése, végzetes szerelmi háromszögek, bérgyilkosságok és feladatukra alkalmatlan rendőrség. A szenvedélyek mindent elsöprőek és a fényes életmód kastélyainak megértéstől mentes, üresen kongó falai között gyakran törnek kegyetlen hevességgel a felszínre.

Jóban és rosszban, egészségben vagy betegségben, odaadó gondoskodás és önzetlen igazságosság küzdelme a poklok örök kárhozatára való lesüllyedés ellen, lesz-e elég ereje a fiatal Lindának, hogy betartsa házassági fogadalmát és ápolja AIDS megfertőzött férjét, aki korábban gyakran megverte? Lesz-e Lindának elég bátorsága, hogy felvegye a harcot egy kegyetlen maffia gengszter ellen, hogy találjon elegendő bizonyítékot, hogy kiszabadítsa ártatlanul bezárt igaz szerelmét a börtönből?

Részlet a könyvből:

„Egy hatalmas fekete BMW húzott be a szomszéd ház behajtójára. Percy és Paméla odanéztek és meglátták Spencer Shrewsbury kapitányt. Sötétkék és felettébb elegáns légi-pilótai egyenruhájában a férfi éppen szállt ki kocsijából. Szomszédi jóindulattal feléjük mosolygott, katonásan szalutált, de miután kocsijának csomagtartójából kivette bőröndjeit minden késlekedés nélkül besietett a házába.
Percy kissé imbolygónak vélte látni Shrewsbury kapitány lépéseit és mintha nem tudta volna egyensúlyát elég ügyesen tartani.
— Na, ez hazajött, — Paméla súgta oda Percynek. — Legalább egy hétig távol volt. Körberepülte az egész világot, de most legalább egy hétig itthon lesz. Nem rossz szakma, fogadom, hogy tonnaszám keresi a pénzt.
— Szeretné, ha Spencer a maga hites ura lenne? — kérdezte Percy némi féltékenységgel a hangjában.
— Nem, már volt egy férjem, aki tisztességes asszonytartást fizet, és nem kell, hogy kiszolgáljam. Férfi szükségletem, az én koromban, — itt az asszony rákacsintott Percyre, — éppen elegendően kielégíthető egy fiatal mindenes legénnyel, valaki éppen olyannal, mint maga.
— És mennyire szerencsésen, — Percy kavargatta csendesen a jégkockákat limonádés poharában és elgondolkozva nézte munkaadóját. — Éppen a szomszédban lakik is egy ilyen.
Füle mellett elengedve a szomszédja iránt táplált szerelmetes érzéseire vonatkozó tapintatlan és szemtelen megjegyzést Paméla nem zavartatta magát és fokozottabb intenzitással folytatta nem egészen álcázott célzásait.
— Percy, meg kellene néznie a függönyrudat a hálószobámban. Állandóan leesik.
Percy nem válaszolt és az asszony hozzátette kérdő hangon.
— Meg tudná javítani?
Percy nem sietett a válasszal, de Paméla tudta, hogy a válasz nyilvánvaló. Tudta, hogy fiatal szomszédja sem kivétel a férfinem összes tagját lekötő béklyó alól. Ha szívességre vagy táncra kér egy nő, soha nem szabad nemet mondani.
— Hogyne, — Percy felelte végül. — Megfixálom azt a rudat, de egy pillanating még hadd élvezzük a hűs ízét ennek a finom limonádénak.”

A LEGENDA A PIROS RÓZSÁRÓL KÖNYV LETÖLTÉSE

 

Kategóriák