Menu

Nurit Stosiek – Veronika Riechel – Gertraud Evanzin: Hogy a mindennapok ne legyenek hétköznapiak

hogy-a-mindennapok-ne-legyenek-hetkoznapiakMi jut eszedbe, ha a „hétköznap” szót hallod? Általában rendszeresen lezajló, állandóan ismétlődő folyamatok jutnak eszedbe, melyek személyiségünktől és tapasztalatainktól függően unalmat és egyhangúságot vagy egyfajta megelégedettséget és biztonságérzetet jelentenek.

Sok nő számára a hétköznapok egyszerűen szürkék. Melyik édesanya nem érezte még ezt, amikor sok fáradsággal és versenyt futva az idővel családjának ebédet tett az asztalra és senki sem értékelte különösebben? Vélemény csak akkor van, ha valami nem ízlik. Némely édesanya, mikor késő este befejezi a napot, ugyanolyan kimerült. De ezt nem nagyon veszi észre senki. Hiányzik a „közönség”.

Ebben a könyvben a szerzők szeretnék továbbadni valamit abból, ami nekik és sok más nőnek segít a hétköznapokat boldogabbá tenni. A gondolatok egy katolikus lelkiségi mozgalom, a nemzetközi Schönstatt-mozgalom berkeiből származnak. Alapítója, Joseph Kentenich atya éppen hétköznapjaink alakításához nyújtott sok segítséget. Újra és újra rámutatott: nem a rendkívüli eseményekben, az ünnepi pillanatokban, hanem a mindennapi életben mutatkozik meg az emberi nagyság.

Aki hisz, másképp éli meg hétköznapjait, más életminőségre talál. Erről az életminőségről lesz szó a könyvben.

A KÖNYV LETÖLTÉSE

 

Kategóriák