Menu

Jane Roberts: Seth könyve – A lélek örök érvényessége

Kicsoda Seth? Saját meghatározása szerint energia személyiség lényeg, aki már nem összpontosul fizikai formában. Gondolhatsz rá úgy, mint egy időn és téren kívül lakozó intelligenciára. 1963-ban mutatkozott be Jane Roberts írónak férjének, Robert F. Buttsnak, amikor Ouija-táblával kísérleteztek Jane egyik könyvéhez.

seth-konyveA könyv bemutatja Seth nézeteit a fizikai és nem-fizikai valóságról; arról, hogy alapvetően függetlenek vagyunk fizikai testünktől, s hozzáféréssel rendelkezünk az intuitív tudáshoz és a valóság más dimenzióihoz. Seth már ekkor közli fő üzenetét: hogy mi teremtjük saját valóságunkat, s említést tesz a koordinációs pontokról, melyek a gondolatokat és érzelmeket fizikai anyaggá alakítják át.

A könyv témái közé tartozik emellett Seth valósága; reinkarnáció és reinkarnációs drámák; emberi lélek és érzékelés; álmok és tudat; testen-kívüli-tapasztalat; módosult tudatállapotok, többszörös fókusz; valószínűségek; a halál-tapasztalat, a közvetlenül a halál utáni élet; a sokdimenziós Isten; a Beszélők; a Krisztus-dráma; a három elveszett civilizáció, mely megelőzte Atlantiszt.

Részlet a könyvből:

„A gazdag ember, aki egy napra szegény akar lenni, hogy megtanulja, milyen a szegénység, nem fog sokat tanulni, mert nem tudja elfelejteni a vagyont, amely őrá vár. Egy napig – vagy egy évig, vagy akár öt évig – ugyanazon a silány koszton él, ugyanabban az ócska házban lakik, mint a szegény ember, de tudja, hogy meg van a palotája, ahová visszatérhet. Azért titkoljátok el önmagatok elől ezeket a dolgokat, hogy tudjatok tanulni. Azért felejtitek el otthonotokat, hogy gazdagabban térhessetek haza.”
„Nem ugyanaz vagy, aki tíz perccel ezelőtt voltál. Fizikai, pszichológiai, spirituálisés pszichés értelemben egyaránt más lény vagy, és tíz perc múlva megint más leszel. Ha tagadod ezt, azzal a tudatot valami merev formába kényszeríted, amelyből sosem szabadulhat: egy tetszetős pszichológiai látkép érdekében szabályokat erőltetsz rá.”

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

Kategóriák