Menu

Szigeti Gyöngyi: A kis tigris

Az írónő egy olyan betegséggel született, amely egész életét meghatározz. Ez nem más, mint az albinizmus, ami teljes festékhiányt jelent. Nincs ami megszűrje a fényt a szemében, s emiatt nagyon keveset lát. Ám a művészet, az irodalom, annyira közel áll hozzá, hogy sajátos, egyedi technikát dolgozott ki arra, hogy a képeit meg tudja rajzolni, festeni, s a meséit le tudja írni.

A KIS TIGRIS MESEKÖNYV LETÖLTÉSE

szigeti-gyongyi-a-kis-tigris

Tartalom

A boszorkány lánya
A fehér nyuszi
A hegyek titka
A kis tigris
A vadkacsák és a vadászok
Alina és Deni
Az árva leány
Az életre kelt játékmackó
Az elveszett fenyőfák
Az engedetlen királylány
Miska manó
Kuporgó, a kiskutya

Részlet a címadó meséből:

„A távoli őserdőben, ahol az állatok megbonthatatlan barátságban éltek, született egy kis tigris. Szülei régóta vártak rá, már sok éve éltek együtt, de kölykük nem született.

Ahogy a világra jött, anyja kedvesen megmosdatta, s rögtön észrevette, különleges kicsinye van. Szőre úgy csillogott, mint a gyémánt, ha rá süt a nap sugara. Sokat gondolkodtak, milyen nevet adjanak neki. Ezért összehívták a környéken élő állatokat, segítsenek elnevezni az újszülöttet.

Mindenki odasereglett, s nagy tanakodásba kezdtek.

– Legyen a neve Hógombóc! – javasolta a feketepárduc.

– Nem, nem, inkább Szőrpamacs! – szólalt meg az elefánt.

Hosszú vita után a majom javaslatára Szikrának nevezték el.

Telt-múlt az idő, és kis barátunk szépen növekedett. Hamar és gyorsan tanult. A környék összes állatgyereke a pajtása volt, a kisegértől az elefántig mindenki szerette.”

A KIS TIGRIS MESEKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák