Menu

Aszlányi Károly: A kettévált milliomos (Hangoskönyv)

A világnak nem volt, nincs és nem is lesz zseniálisabb csirkefogója, mint Garry Klimb, a színész.

A büntető igazságszolgáltatás keze eddig még nem sújtott le Garry Klimbre, aminek egyszerű oka az, hogy negyven detektívnek nincs annyi ötlete, mint Garrynak, ha úgy érzi, hogy szorul a hurok…

„Én, a Croydon Globe munkatársa, az itt következő feljegyzéseimmel, amelyeket rendelkezésükre bocsájtok, – bizonyítom, hogy a világnak, beleértve az Egyesült Államokat is, nem volt, nincs és nem is lesz zseniálisabb csirkefogója, mint Garry Klimb, a színész.

Meg kell mondanom előre, azt is, hogy a büntető igazságszolgáltatás keze eddig még nem sujtott le Garry Klimbre, aminek egyszerű oka az, hogy negyven detektívnek nincs annyi ötlete, mint Garrynak, ha ugy érzi, hogy szorúl a hurok.

Gaztetteket, a szó külvárosi értelmében, sohasem követett el. Színész volt, emlékezem rá, hogy a croydoni kabaréban remekül utánozta hírneves kollégáit.

Tökéletesen át tudott alakulni. Rendelkezésére állott az amerikai filmipar maszkirozó művészete és egy arc, amely forgatható, nyomható, mozgatható volt, mint a gumi. Azonkívül az a fenomenális képesség, amellyel emberek hangját tudta utánozni, amellyel apró, jellemző gesztusaikat megjegyezte és a kellő pillanatban reprodukálni tudta.

Amikor Awk, a híres vasiparkirály, USA egyik fejedelme Londonba ért, Garry Klimb gondolkodni kezdett. (Legalábbis a valószínűség emellett szól.)

A milliárdos két titkárával utazott csak, tehát inkognitóban. Sokan várták London alvilágából; egyesek ki akarták rabolni, mások hamis régiségeket szándékoztak rásózni, voltak, akik egyetlen pillanatra szerették volna az aláírását látni, hogy aztán soha többé el ne felejtsék.

Garry sokkal többet akart, de sokkal egyszerűbben.

– Awk százezer fontot akar elkölteni Angliában – gondolta Garry – és ezt a százezret én fogom elkölteni helyette.”

A KETTÉVÁLT MILLIOMOS HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák