Menu

C. Thompson: A Bolingbroke kastély kisértete (hangoskönyv)

bolingbroke-hkMihez kezd Angliában egy főnemes, ha a Soho egyik szórakozóhelyén az alkalmi jós azt mondja, vigyázzon, mert egy éven belül megöli egy oroszlán? Hihetetlen és megdöbbentő jóslat. S a lordon egyre jobban elhatalmasodik a félelem. Visszavonul a világtól, zord szigeti kastélyában él közvetlen hozzátartozói körében. És a jós által megjelölt határidő egyre jobban közeledik. Mihez kezd a nyomozó, aki maga is otromba tréfának tartja a jóslatot, de azt a feladatot kapja, hogy akadályozza meg a lord esetleges halálát. Hogyan próbálja a kísérteties kastély világában elejét venni a gyilkos merényletnek? Ki az igazi tettes? És mi köze az oroszlánhoz?

Részlet a könyvből:

„Riadalom a kastélyban

– Apának igaza volt – mondta Elly haragosan. – Lehetetlenül viselkedtél Arthur, ez az igazság.
– Igazán nem tehetek róla – védekezett Yale ingerülten. – Borzasztó, hogy John bácsi mennyire babonás. Amennyire én ismerem őt, most bizonyára az eltört pohár idegesíti. Rossz előjelnek látja…
– Ön mindenesetre hibázott, Mr. Yale – állapította meg Hughes. – Ez a felköszöntés esetleg éjfél után elhangozhatott volna, de most csak rontott a helyzeten.
– Úgy látszik, ma mindenkinek velem van baja – mondta Yale indignálódva, miközben elhagyta a szobát. Az ajtót mérgesen becsapta maga után.
Az orvos fejcsóválva nézett a távozó után.
– Mindig ilyen volt. Gyerekkora óta ismerem. Bámulatosan értett ahhoz, hogy a legszerencsétlenebb pillanatban beszéljen. Ez a mai szónoklata is kétségbeejtő volt.
A detektív pillantása Ellyt kereste. A fiatal lány arca szomorú volt, finoman ívelt szája remegett.
– Csak már elmúlna ez a nap – sóhajtotta. – Az utóbbi hetekben szegény apám már szinte elviselhetetlen volt. Különös, hogy egy olyan okos ember, mint ő, egészen elveszítse a fejét egy ostoba jóslat miatt.
Az orvos bólintott.
– Valóban az! A legszomorúbb azonban, hogy a lord még itt is remeg attól, hogy a jóslat beteljesedik. Hiszen önt is azért hívatta ide, felügyelő úr!
– Úgy van! – ismerte be Hughes futó mosollyal. – Remélem, ezúttal könnyű dolgom lesz, miután a lordot oroszlánoktól kell megvédelen… Azt hiszem, ezen a szigetecskén még egy árva macskát sem találnék, nemhogy oroszlánt!
– Hacsak a régi címereken nem! – nevetett az orvos.”

A HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák