Menu

David Morell: A rózsa szövetsége (Hangoskönyv)

rozsa-szövetsegeEgy titkos szervezet tartja kezében a világpolitika szálait. Köztük van Eliot, a CIA szürke eminenciása, aki árva gyerekeket, Sault és Christ tökéletes bérgyilkosokká neveltet. Saul és Chris apjukként tisztelik őt, és minden parancsát gondolkodás nélkül végrehajtják. Egy bizonyos pillanatig.

Mert akkor olyasvalami történik mindkét fogadott fiúval, amitől kénytelenek mégis elkezdeni a gondolkodást. Ha csak az életük forogna kockán, biztosan nem tennék, hiszen ahhoz már hozzászokhattak – szamurájnevelést kaptak, és a szamurájnak „hű társa a halál.”

Részlet a hangoskönyvből:

„MENEDÉK

Párizs, 1118. szeptember Pierre Abélard, a Notre-Dame templomának jóképű kanonokja elcsábította szépséges tanítványát, Heloise-t. Amikor kiderült, hogy a lány terhes, annak Fulbert nevű nagybátyja éktelen haragra gerjedt, és elhatározta, hogy megbosszulja a gaztettet. Egy vasárnap kora reggel három bérgyilkos, akiket Fulbert bízott meg, rátámadt a misére igyekvő Abélard-ra. Kiherélték, majd vérbe fagyva magára hagyták. Abélard nem halt meg, de egy újabb merénylettől tartva oltalmat keresett. Először a Párizs melletti Saint-Denis kolostorba menekült. Ott, miközben sebeiből lábadozott, megtudta, hogy bizonyos, Fulbert-rel rokonszenvező politikai erők további megtorlásra készülnek. Abélard másodszor is megszökött – ez alkalommal Quinceybe, Nogent közelébe ment, ahol menedékházat alapított, amelyet Le Paraclete-nek, Vigasztalónak nevezett el a Szent Lélek tiszteletére. És itt végre csakugyan menedéket talált.”

„Vail, Colorado állam. Sault egészen elvakította a sűrű hóesés. Éles kanyarokat véve siklott lefelé a süppedő hóval borított lejtőn. Körülötte minden – az ég, a levegő, a föld – fehérbe burkolózott. Már csak az előtte kavargó hópelyheket látta. A káoszon vágtatott keresztül. Bármikor nekiütközhetett volna egy láthatatlan fának, lebukhatott volna egy rejtőzködő szikláról. De nem bánta. Élvezte a száguldást. Az arcába süvítő szél nevetésre késztette. Léceit párhuzamosan tartva végrehajtott két krisztiániát, előbb balra, azután jobbra. Majd amikor érezte, hogy csökken a lejtésszög, könnyedén csusszant rá a nyílegyenes pályaszakaszra.”

A RÓZSA SZÖVETSÉGE HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák