Menu

Doris Miles Disney: Végzetes víkend (Hangoskönyv)

vegzetes-vikendHazel Lindsey a szegénysorból jött nő, egy parkolóban találkozik ifjúkori szerelmével. Úgy dönt, változtat eddigi életén, megszabadul férjétől, Ralphtól és megszerzi magának a már szintén házas férfit, Eugene Hurd-öt. Ezért még gyilkolni is képes…

Részlet a könyvből:

„A Moquin tó körüli nyaralókhoz minden reggel egy kerékpáros kézbesítőfiú hozta ki a wayne-i újságot. A mai újság két halálos balesetről is tudósított. Az egyik tudósítás szerint egy ács lezuhant az állványról, és szörnyethalt. Egy kis redő jelent meg Hazel gondosan kihúzott szemöldöke fölött. Ez nem jó…
Letette az újságot, és kedvetlenül szívta a cigarettáját. Semmi sem jó. Egy teljes hónapja nem tudott kitalálni semmit, ami biztonságos módszernek látszott volna a férje meggyilkolására.
Mi haszna volt az újságokból? Az utóbbi hónapban minden este és reggel elolvasta a halálos balesetekről szóló tudósításokat, de semmit sem segítettek! Akár vakulásig is olvashatta őket.
Most mégis újra kezébe vette az újságot, és másodszor is elolvasta a másik, a halálos autószerencsétlenségről szóló rövid beszámolót. Nos, egy autó… Ha csak egy kicsit is jobban értene a kocsikhoz! Elvégre csak lehet valamit csinálni egy motorral, hogy balesetet okozzon, nem? Csakhogy ő egyáltalán nem ért a motorokhoz. Persze a könyvtárakban bizonyára vannak műszaki könyvek. Talán még balesetekről szóló könyvek is.
Elnyomta a cigarettáját, és felállt. A könnyű, kék pongyola csak hangsúlyozta szőkeségét s szinte törékeny karcsúságát. Esther már majdnem végzett a mosogatással. Ideje volt beágyaznia, rendbe tennie a nappalit, és felöltözködnie a wayne-i kiránduláshoz. Hogy Eugene-nal találkozzék.
Sógornője megállt a hálószoba ajtajában, és elnézte Hazelt, amint gondosan keféli és igazgatja a haját, majd hosszadalmasan kikészíti az arcát.
– Jóságos ég, hogy te mennyi ideig készülődsz – jegyezte meg végül csípősen. – Nem tartom helyénvalónak, hogy egy férjes asszony ennyi idő után még mindig rúzsozza meg kenceficélje magát. Fiatal lányoknak való az ilyesmi, akik férjet akarnak fogni.Hazel tovább rúzsozta a száját, de kerülte a tükörben sógornője tekintetét. Hirtelen olyan utálat fogta el iránta, hogy majdnem rosszul lett. Esther veszélyes. Ezt egy pillanatra sem szabad elfelejtenie a tervezgetései közben. Azok az irtóztatóan hideg szemek állandóan kutatják, kémlelik, semmi, de semmi nem kerüli el a figyelmüket. Esther nem fogja elmulasztani az alkalmat, hogy elpusztítsa őt. Esther a legveszélyesebb nő a világon…”

A VÉGZETES VÍKEND HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák