Menu

Füst Milán: Advent (Hangoskönyv)

Jelen hangoskönyvben a szerző három kisregénye hallgatható meg: a szeretet és a gyűlölet erős indulataival formált Őszi vadászatot, a varázslatos és titokzatos Amine emlékezetét, végül a sötétség, zsarnokság és gonoszság elleni lázadás regényét, az Adventet.

Részlet a hangoskönyvből:

„Benn a tágas, jól fűtött szobában levette aranyláncát s talárja helyett is kényelmes, sötétvörös bársony-zubbonyt öltött … – mégpedig oly fürgén, hogy meg voltam győződve, hogy csak mímeli ő az öregséget, – s főként féloldali béna-féle mozgása nem lehet valódi … Úgy látszik, tetszik néki néha tisztes, köhécselő aggastyánnak, – a sírhoz közelálló embernek látszani …

S ez a benyomásom a nála eltöltött idő alatt csak még erősödött … – Friss volt és fürge s pompás vendéglátó.

S noha én lehorgasztott fejjel, álmosan, üres lélekkel ültem kényelmes karosszékében … – s csak valahol messze, mélyen rejtezve éreztem lesben állani bánatomat … – ez őt egy cseppet sem zavarta.

S megvallom, – egy idő múlva, – mintha magam is felfrissültem volna tőle …

Mindenféléről beszélt …

– Hát persze, – persze … – Adventben vagyunk, – mondá. – Micsoda más élet volt ez itt akkoriban … – Régen szünetünk volt már … Még nem voltam ugyan elnök, – de micsoda független ember voltam én akkor … – Mit gondol, – nagy dolog az!”

AZ ADVENT HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák