Menu

Mark Haddon: A kutya különös esete az éjszakában (Hangoskönyv)

Haddon_Mark-A_kutya_kulonos_esete_az_ejszakabanA tizenöt éves Christopher John Francis Boone autista: nagyon sokat tud a matematikáról és a fizikáról, de nagyon keveset az emberi érzelmekről. Nem szereti, ha hozzáérnek, és nem hajlandó megérinteni semmit, ami sárga vagy barna. Űrhajós szeretne lenni, de még sohasem járt a szülei nélkül az utcájukon túl. És alighanem ő a világirodalom egyik legkülönösebb nyomozója – egy este ugyanis a szomszédasszony kutyáját döglötten, vasvillával átszúrva találja a kertben, és elhatározza, hogy kinyomozza, ki ölte meg. Így kezdődnek Christopher különös kalandjai, melyek során nemcsak a kutya gyilkosának kilétére derül fény, hanem ennél jóval fontosabb dolgokra is, amelyek sok mindent megváltoztatnak mind az ő, mind a szülei életében.

Részlet a hangoskönyvből:

„7 perccel múlt éjfél. A kutya a füvön feküdt a pázsit közepén, Mrs. Shears háza előtt. A szeme be volt csukva. Olyan volt, mintha álmában szaladna, ahogy akkor szaladnak a kutyák, amikor azt hiszik, hogy álmukban kergetnek macskát. De a kutya nem szaladt, és nem aludt. A kutya halott volt. Egy vasvilla állt ki belőle. A villa hegye egészen keresztülmehetett rajta, és a földbe szúródhatott, mert a villa nem dőlt el. Úgy döntöttem, hogy a kutyát valószínűleg megölték a villával, mert nem láttam más sebet rajta, és nem gondolom, hogy villát szúrnának egy kutyába, miután az meghalt valamilyen más okból, például rák vagy közúti baleset miatt. De ebben nem lehetek biztos.
Beléptem Mrs. Shears ajtaján, és becsuktam magam mögött. Kimentem a gyepre, és letérdeltem a kutya mellé. Rátettem a kezemet a pofájára. Még meleg volt.
A kutyát Wellingtonnak hívták. Mrs. Shearsé volt, aki a barátunk. Az utca átellenes oldalán lakik, két házzal balra.
Wellington uszkár volt. Nem olyan kis uszkár, amelyiknek frizurát szoktak csinálni, hanem nagy uszkár. Göndör fekete szőre volt, de ha közel mentünk hozzá, látni lehetett, hogy a szőr alatt a bőr nagyon halványsárga, mint a
csirkéé.
Simogattam Wellingtont, és azon töprengtem, ki ölte meg és miért.”

A KUTYA KÜLÖNÖS ESETE AZ ÉJSZAKÁBAN HANGOSKÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák