Menu

Rejtő Jenő: A Nevada szelleme

Igazi vadnyugati történet, humorral, némi szerelemmel. Izgalom, romantika, vér, legendák, babonák, rablók, arany, szerelmi szál, erkölcsi győzelem, happy end…

nevada-szellemeTartalom:

A nyugat vasútján
A hetedik
Körvadászat emberre
Farkas a veremben
A Nevada szelleme
A halott Shiwán kincse
A szellem nyomában
Dráma a hegyek között
Életre-halálra

Részlet a könyvből:

„Jenkins másnap kis híján a nyakát törte egy hosszú, hajlékony acélcsövön, amely nemrégen még porszívásra szolgált. Az eset előzménye előző nap délutánján történt. Holborn délelőtt bemutatta a két szolgalegénynek, hogy miképpen használják a porszívót. Egy áramelosztó segítségével a villanykörte foglalatához kapcsolta a zsinórt és a legények legnagyobb álmélkodására szétszórta a szobában a hamut, kiöntötte a szemétkosár tartalmát, azután megcsavart egy gombot és a csodálatos kis masina percek alatt eltüntette a hamut, a port és a szemetet. Fél órán belül a két legény tökéletesen elsajátította Holborntól a porszívó használatát. Miután megígérték az ügynöknek, hogy reklámot csinálnak a gépnek, átmentek a szomszéd Farlane-hoz, egy mogorva öreg gyümölcstermesztőhöz. Ez ugyan nem volt kíváncsi a gépre, de mert a két legény arra hivatkozott, hogy a seriff is vett ilyet éspedig kettőt, némi gyanakvással beleegyezett, hogy működésbe hozzák.

– Gibson nem buta ember. Hát lássuk csak. Zenéljenek vele.

– Ez nem zene. Ez légseprű! Elvarázsolja a szemetet. Tessék csak megfigyelni. – Az egyik legény, a gazda legnagyobb megrökönyödésére kiöntötte és szétszórta a szobában a hamut, a másik a szemetet hintette el a padlón, sőt még az udvarról is behoztak vagy tíz marék port és gondosan elhintették, hogy mindenhová jusson. A szoba már inkább hasonlított istállóhoz, mint emberi lakhelyhez. Farlane növekvő nyugtalansággal figyelte a fejleményeket. Az egyik legény biztatóan intett feléje. Azután bekapcsolták az áramot és elindították a gépet. Egy sercenés hallatszott, aztán csend…”

A NEVADA SZELLEME KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák