Menu

Gáspár Ferenc: A strucc halála – Johnny Fortunate kalandjai 3.

strucc-halalaEbben a részben Johnnyt elrabolja valaki, aki rettentő gonoszságra készül… Johnny ellenáll, ám hamarosan kiderül, hogy… De ne lőjünk le minden poént!

Legyen elég annyi, hogy Johnny szerelmes, bár ezt önmagának sem meri bevallani. Érzelmeit itthon, a diósgyőri vár gyiloklesőin végigsétálva sikerül megértenie. Eközben középkori énje, Szerencsés János szintén szerelmes odaát egy Klára nevű lányba, ahol Nagy Lajos halálát követően igencsak felgyorsultak és el is durvultak az események…

Részlet a könyvből:

„Azért az gyanús volt, hogy nem ég a villany. Claire áthívja őt, és tök sötét van náluk mindenütt! Érthetetlen! Persze már tíz óra elmúlt, és lehet, hogy nem akarja Anne nénit fölébreszteni, de akkor is… Johnny fázott a téli hidegben és rossz előérzetei voltak. Hirtelen eszébe jutott a gonosz Artus Bernát, meg a múlt éjjel titokban megnézett vámpíros film. Aztán megrázta magát. „A magyarok sohasem félnek!” – juttatta saját maga eszébe a bátorító mondatot, amit talán Nagy Lajos királytól hallott először. Nem emlékszik pontosan, de biztos így volt. És határozott mozdulattal lenyomta a kilincset. A kapu nyitva állt, de Johnny ezen nem csodálkozott annyira, hiszen Claire várta őt.”

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

Kategóriák