Menu

Walter Scott: Ivanhoe

Amivanhoeióta Oroszlánszívű Richard a Szentföldre ment harcolni a pogányok ellen, keserves napok virradtak Angliára. Testvére, János herceg került hatalomra, kinek gonoszságáról országszerte legendák keringenek. Ráadásul kivételező magatartásával pattanásig feszítette az országban élő normannok és szászok közötti viszonyt. A szász Cedricet az ország gondjai mellett személyes bánat is nyomasztja. Brian de Bois Guilbert templomos lovag azt terjeszti fiáról, Ivanhoe-ról, hogy elárulta urát, Richard királyt.

Cedric házában mostohalánya, Rowena és Athelstane eljegyzését ünneplik. Cedric ezzel házassággal akarja megpecsételni a szászoknak a normannok elleni szövetségét. De Rowena még mindig régi szerelmét, Ivanhoe-t szereti, aki titokban éppen most érkezik meg a Szentföldről, majd az azt követő fogságból…

Ivanhoet a megváltozott helyzet számos nehéz próbatétel elé állítja, de ő győztesen kerül ki a nagy lovagi tornából csakúgy, mint a későbbi nehéz harcokból. A király, Oroszlánszívű Richárd, aki a keresztesháborúból hazatérőben hajótörést szenved, és csak két évvel később szabadul meg a német császár fogságából. Mikor a király visszatér országába, hűséges lovagját a szépséges Rowena kezével jutalmazza, akit Ivanhoe már régen szeretett.

LETÖLTÉS/ONLINE OLVASÁS

Kategóriák