Menu

Bor Erika: Barátság

bor-erika-baratasagGondolatok a barátról, a barátságról, az igaz barátságról. A szerző beavat bennünket az egyik legszebb kapcsolat rejtelmeibe, saját gondolatvilágán keresztül.

Részlet a könyvből:

„Barátnak lenni kiváltság és tisztelet. Hiszen mindenkinek csak ,,egy” a legigazibb.”

„Tudja, hogy a titkokat, miket rábíztak meg kell őriznie. Ő a kiválasztott. A tucat emberek közül az egyetlen. S ez örömmel tölti el.”

„Megesik, hogy olykor visszautasítják, vagy csupán nem érnek rá, akkor sem lógatja az orrát. Tovább megy az úton, miközben új barátokra lel. A kudarc nem tántorítja el az új ismeretségek kötésétől. Olykor szomorúan sétálgat a vízparton, s elmélkedik a múlt eseményein. S még az is meglehet, hogy hiánya egy szép napon feltűnik a másik szemében.”

„Elfogult barát nem tud hasznossá válni fejlődésed szempontjából. Még akkor sem, ha pusztán a jó szándék vezérli őt. Ezzel szemben az igazi barát, sokat segíthet fejlődésed útján.”

„Legyél a barátom! Mert pont olyan értékeket képviselsz, amit csak kevesen e világban.”

„A hit, remény és a szeretet a barátságban is jelen van.”

„Fogd a kezét, s hallgasd meg szívét, ha még a barátod! De hagyd a lelkét, ha már nem ő az igazi pajtásod!”

„Senki sem tökéletes. Olykor mi is nagyot hibázunk, de legjobb ilyenkor, amit tehetünk, hogy megbocsátunk. S egy szép napon arra ébredünk, hogy még mennyi mindent nem tudunk saját magunkról sem. „

A BARÁTSÁG KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák