Menu

Koch János: A türelmes tündér

Az író öt meséjét tartalmazza a kötet. A téma és a nyelvezet a tizenévesekhez áll közel. Ezért elsősorban nekik – a fantáziavilágot kedvelő kamaszoknak, fiataloknak ajánlhatók a szerző tündérmeséi.

Az első történetben, a Csudadoktorban Csinoska és Eszeske szerelmét és boldog egymásra találását ismerhetjük meg.

A Kék Ikercsillag főszereplője, Titusz tizennyolc éves fiatalember, aki éppen elhagyni készül az árvaházat, amikor megjelenik előtte Tolerancia, a tündérlány, és egy villámgyors űrutazással arra a bolygóra repíti, ahol a hajdan elsüllyedt Atlantisz népének utódai élnek. Feladata, hogy királynőjüket, a szépséges Atlantát megszabadítsa fivérének gonosz varázslatától.

A harmadik történet főszereplője Viktória, aki sikeres érettségije után férjhez menni készül, ám a sors másként rendeli: egy gázrobbanásban nemcsak szüleit veszíti el, de otthonát is, nincstelen földönfutóvá válik, akitől még vőlegénye is elfordul. Végső elkeseredésében öngyilkosságra készül, ám Tolerancia közbelép.

A Tolerancia elveszti türelmét példabeszéd a testvéri szeretet erejéről, amelyben szintén a „tündéri” közbenjárás ad mesei fordulatot az eseményeknek.

A Julika, szülinap párbeszédes formában írott mesejáték.

A TÜRELMES TÜNDÉR KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák