Menu

Kőműves Ida: A Pszichotanyán

A PSZICHOTANYÁN CÍMŰ REGÉNY LETÖLTÉSE

A történet főhőse a világhírű filmcsillag, Pamela, aki egy napon arra ébred Los Angeles-i villájában, alkoholmámoros fejjel, hogy tönkretette az életét.

Túl a negyvenen, egy félresikerült házassággal a háta mögött, ifjúkori szépségének romjai felett siránkozva, ráébred, hogy alkoholista lett. Kétségbeesve keresi a kiutat ebből a zsákutcából, amikor házvezetőnője, Margot a segítségére siet. Meggyőzi őt, hogy utazzon el a Párizs közeli Pszichotanyára, ahol sikeresen kigyógyítják a klienseket az alkoholfüggőségből, elhallgatva azt, hogy erről egy tévéreklámból szerzett tudomást.

Egy évig kísérjük figyelemmel Pamela életét és átalakulását a tanyán. Megtalálja élete igazi értelmét, merész lépésre szánja el magát. Szakít a múltjával és a Pszichotanyán talál véglegesen otthonra.

Ez a könyv valójában a szeretetről szól, bizalomról, elfogadásról, önzetlenségről, emberségről.

„Nehezen ébredt. Érezte, hogy rettenetesen fáj a feje, szinte mozdulni sem tudott. Ismer s fájdalom volt már ő számára. A szemét is lassan, óvatosan nyitotta ki, az erős fény még bántotta, aztán lassan hozzászokott. Óvatosan körülnézett maga körül. Azt sem tudja, mikor került ágyba és hogyan. Vajon hány óra lehet?
Meg kellene fordulnia, hogy az órát lássa, de nem lehet, a fejét nem mozdíthatja meg. Tapogatózni kezdett… vajon hol lehet a távirányító? Megvan! Bekapcsolta a tévét. 11 óra múlott… Csoda, hogy Margot nincs itt, még nem keltette…
Erőt vett magán, lassan óvatosan, a fejét két kézzel ő tartva, feltápászkodott. A fürdőszobába indult… Ragaszkodott ahhoz, amikor megvette ezt a villát, hogy a hálószobához fürdő is tartozzon. Milyen jól tette, most nem kell messzire mennie, itt van néhány lépésre.
Megállt a tükör előtt. Hátrahőkölt! Úristen, ez én vagyok? Torzonborz haj, bedagadt szemek, felpüffedt arc… Hogyan lehetséges ez? Hová lett a gyönyörű Pamela? Pam, ahogyan mindenki nevezte, ahogyan világhírnevet szerzett… volt a szépségideál, a nő , csupa nagybetűvel… akiért epekedtek a férfiak, akit irigyeltek a nők!… A gyönyörű Pam!… Mivé lettem?…”

A PSZICHOTANYÁN CÍMŰ REGÉNY LETÖLTÉSE

Kategóriák