Menu

Kyra Angie: Soha ne mondd, hogy soha

soha-ne-mondd-hogy-sohaJessica Parker egy 20 éves, kb. 168 cm magas, vékony testalkatú, vidám, de kissé bizalmatlan, zárkózott teremtés, a távoli Ausztrália egyik egyetemére megy tanulni, ahol a fiatal lány az eddig számára ismeretlen nagybetűs élet útjára lép. Jessica  látássérült, ezért barátnője Lucy segíti a tanulásban. Az életében megjelenik a szerelem, amely úgy látszik, hogy bonyolultabb, mint gondolta.

Részlet a könyvből:

Jessica az előszobába ment és odaadta a férfinak a pórázt és kiengedte őket, majd gyorsan elkészült. Októberi, azaz az ausztrál tavaszi este lévén egy sötét és vékonyabb hosszú nadrág és egy világos kereknyakú ujjatlan felső mellett döntött, amire azért egy tavaszi kabátkát húzott. Rakoncátlan tincseit hajgumival igyekezett kordában tartani. Készülődés közben azon morfondírozott magában, hogy mire ez a nagy érdeklődés a hétköznapi elfoglaltságai után, miért olyan fontos, hogy megjelenjen ezen a bulin. Mit akarnak tőle? De mivel Jenett sürgetően kopogott a fürdőszoba ajtaján, nem tudta megválaszolni felmerülő kérdéseit, gyanakvásának okát megmagyarázni, így a véletlenre bízta és várt: mi fog kisülni a dologból.”

„- Olyan gyorsan történt minden. Én nem szoktam… Olyan ostoba voltam…
– Várj, lassíts! Kezd az elejéről és mesélj!
– Jenett azzal kezdett el nyaggatni tegnap, hogy menjek el vele az egyetemi klubba.
– Jenett Jones?
– Igen. Visszautasítottam, de este beállítottak Christopherrel. Sikerült meggyőzniük. Elmentem velük, iszogattunk, táncoltunk. Jól éreztem magam, de éjfél körül hazaindultam, mert már fáradt voltam. Christopher haza akart kísérni, mondván, még beszélgetni akar, aztán együtt töltöttük az éjszakát.
– Megtörtént? – kérdezte Kelly elképedve.
– Igen.
– Nem gondoltam volna, hogy pont vele, amikor…
– Tudom. Én sem.
– Nem értem. Mikor reggel felébredtél, már nem volt ott?
– Én nem voltam ott.
– Aha, mi?
– Akkor, ha jól sejtem, arra számítottál, hogy nem is látod többet, mert csak egyéjszakás kaland volt?
– Igen, vagyis nem. Nem számítottam semmire, nem gondoltam az égvilágon semmire… – állt fel az asztaltól a lány s mászkálni kezdett a szobában.”

A KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák