Menu

Serfőző Levente: A luxusvonat

A LUXUSVONAT KÖNYV LETÖLTÉSE

A Darien Connecticutban élő Alicia Sorensen norvég származású kis énekesnő összebarátkozik szomszédjával, Alberttal, egy magyar születésű fiatal amerikai mérnökkel.

Alicia művészetének egyik rajongója, dúsgazdag Henry Jenkins, régebbi nevén Horst Jürgen német rakétatudós meghívja Aliciát, hogy lépjen fel Walpurgisnacht ünnepségükön, Floridában, és felajánlja, hogy Albert is elkísérheti. Egy luxusvonat magán kocsijában utaznak le együtt Aldobrando Alighieri humanistával és Kingston Königsberg porosz filozófussal és a hosszú utazás folyamán megvitatják a keresztény civilizáció történetét és mai problémáit, a fundamentalista Iszlám terjeszkedését, és előkerül a szélsőjobboldali nacionalista és a baloldali liberális elméletek elemzésének témája is. Később Domenica Ratcliff zsurnaliszta és náci vadász is csatlakozik hozzájuk, aki az ünnepség folyamán bujkáló háborús bűnösöket próbál leleplezni.

Részlet a könyvből:

„A vonaton, közel a konduktor fülkéjéhez, és amikor végre biztonságban érezte magát, hogy a kéretlen udvarló nem követi, megnézte a névjegykártyát.
Dr. Henry Jenkins, rakétatudós, Cape Canaveral, Florida, olvasta a nevet és alatta telefonszám állt Floridai hívókóddal.
– Rakétatudós az eszed tokja. – Alicia morogta. – Ez a vén kéjenc a hold sötét oldaláról való, de lehet, hogy keresnék egy kis extra lóvét, ha elfogadnám ajánlatát. Elvégre egy gazdag cukros bácsi nem is olyan rossz ötlet.”

A LUXUSVONAT KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák