Menu

Szentiday Klára Mária: A fekete kutya éjszakája

a-fekete-kutya-ejszakaja1944-45-ben járunk, a második világháború utolsó éveiben. Marinka nyolcéves kislány, akit rémálom kísért: egy hatalmas fekete kutya üldözi álmában, hallani véli tappancsa dobbanását, úgy érzi a közeledő állat ráugrik, szétmarcangolja, megsemmisíti Őt. Hirtelen csoda történik: bekövetkezik a megváltó felébredés.

Egy észak-borsodi kisvárosban hadiüzem létesül, mely a német hadsereg számára készít különleges, nagy hatékonyságú rakétákat. Marinka – akaratán kívül – értékes hadititok fültanúja lesz, édesapja attól tart, lányát elrabolják, kényszervallatásnak vetik alá, ezért a Felvidékre menekíti, s egy derék falusi asszony gondjaira bízza. De a titok kitudódik. Valaki mégiscsak megtudja, hol tartózkodik Marinka, érte megy és megpróbálja erőszakkal magával vinni. Ekkor feltűnik e ház őrzője, egy jól megtermett fekete kutya, és megmenti a lányka életét.

1958-ban járunk, a kislányból nagylány lett, szerelembe esik, s imádottja feleségül kéri. A család boldogan készülődik az esküvőre, ám feltámad a múlt, s a háború utóhatása, mint hatalmas, vészjósló felleg, rávetül a szerelmesek életére…

KRIMI LETÖLTÉSE

Kategóriák