Menu

Berg Judit: Mesék a Tejúton túlról

LETÖLTÉS

PDF     EPUB    PRC

Egy kisiskolás fiú (Bojti) és egy óvodás kislány (Tücsök) csúnyán hajbakapnak a játszótéren. Addig-addig ráncigálják Bojti új biciklijét, amíg az el nem ragadja őket, és átrepíti a Tejúton, egy egészen különleges világba.

mesek-a-tejuton-tulrolAhhoz, hogy hazajussanak, a gyerekeknek végig kell haladniuk a Bátrak útján. Hol bátorsággal, hol kitartással, hol igazságossággal sikerül továbbjutniuk a hosszú úton, amely átvezet Homokországon, Növényországon, Árnyékországon, Vasországon és más különleges vidékeken, veszélyek, kalandok, gaz ellenségek és segítőkész barátok között.

„Most már Bojti is megragadta, és igyekezett kiszabadítani a biciklit Tücsök szorításából. Húzták-vonták-cibálták teljes erővel. Észre sem vették, hogy a nagy rángatástól a kormány először aranyszínűre színeződött, aztán narancsos-pirosas, végül vöröses-bordó lett. Tücsök csak akkor hagyta abba a ráncigálást, amikor a kormány végéből csillagszóróhoz hasonló szikrák törtek elő. Hátra akart ugrani, de döbbenten érezte, hogy keze hozzáragadt a kormányhoz.

– Segítség! – visított.

Bojti is megrémült, és el akart szaladni, de az ő keze is hozzátapadt a biciklihez. Most már ijedtükben rángatták a kormányt, ami csak még jobban szikrázott, majd füstölni kezdett, végül egy pukkanással eltűnt a játszótérről, magával ragadva Bojtit és Tücsköt.

A két gyerek egy pillanatig csak sötétet látott maga körül, aztán arra eszméltek, hogy mindketten a biciklin ülve száguldanak. Elöl ült Bojti, és ugyan a rémülettől szólni sem tudott, lábai vadul tekerték a pedált. Tücsök Bojti mögött ült a csomagtartón, kezeivel Bojti derekát szorította, de olyan erősen, hogy szinte elfehéredtek az ujjai.

Bojti egyenesen előre bámult, ő csak azt látta, hogy egy kanyargós, hófehér úton száguldanak a szélnél is sebesebben. Időnként egy-egy csillogó, szikrázó hatalmas busz vagy hajóra hasonlító ezüstös jármű száguldott el mellettük.
Tücsök alaposan körülnézett, és döbbenten látta, hogy alul, felül, balra, jobbra – mindenütt a fekete ég veszi körül őket, csak a csillagok ragyognak vakítóan.”

LETÖLTÉS

PDF     EPUB    PRC

Kategóriák