Menu

Darvasi László: Trapiti és a borzasztó nyúl

A MESEKÖNYV ONLINE OLVASÁSA

Gonosz köd ereszkedik Kavicsvárra, és a Nagy Tökfőzelékháború után újabb veszély fenyegeti a városka békéjét. Az emberek már nem is köszönnek egymásnak, s úgy élnek egymás mellett, mint az idegenek. Megalakul a Gonoszok Szövetsége, hogy átvegye a hatalmat. Zűrzavar uralkodik mindenütt: a fejekben éppúgy, mint a városka terein és otthonaikban.

Vajon elég lesz-e Trapiti szeretete ahhoz, hogy megváltoztassa a dolgok menetét? És vajon időben elkészülnek-e a jóságbogyók, amelyek képesek a rosszat jóra változtatni?

Részlet a könyvből:

„Ha úgy hozza a jó szerencsénk, hogy újra eljutunk a Kavicsvár nevű városkába, akkor feltétlenül keressük meg a múzeumot. A múzeumban pedig látogassuk meg az úgynevezett „modern szobát”, mert láthatunk ott egy gyönyörű esküvői képet, amely az egész teremfalat beborítja. Az óriási fotó egy világhíres lakodalom vendégeiről készült, nem sokkal az Első Tökfőzelékháború után. Ez volt az a háború, amelyben a kavicsvári polgárok megvédték szabadságukat a Főfőváros diktátorhajlamú, irigy, beképzelt, sunyi és számos egyéb rossz tulajdonsággal bíró vezetőjétől, Kukta Gerozántól.

A középen álló ifjú pár Bánatos Olivér, festőművész és Virág Viola, virágárus kisasszony. Mellettük manóforma kisfiú, Trapiti hunyorog, a másik oldalon büszkén feszít Hektor Viktor tűzoltóparancsnok és a tökfőzelékfőzés világbajnoka, Holle mama, valamint halottnak hitt férje, Müller igazgató, más néven Boleszláv felügyelő. „

A TRAPITI ÉS A BORZASZTÓ NYÚL MESEKÖNYV ONLINE OLVASÁSA

Kategóriák