Menu

Kolozsvári Grandpierre Emil: A lóvátett sárkány

lovatett-sarkanyA bájjal és humorral megírt fabulák nemcsak a kicsinyeknek szereznek élvezetet, hanem a felnőtt olvasót is elszórakoztatják. És elgondolkodtatják, mert a kedves Babszem Jankó, a furfangos Csalóka Péter vagy a királyokkal parolázó szegény ember csodás kalandjai a mesék szférájában játszódnak ugyan, de nem nélkülözik a mindannyiunk számára megszívlelendő tanulságokat sem.

A gyűjteményben számos ismert magyar népmese újraköltött, a szerző sajátos iróniájával fűszerezett változatával, kedves állatmesékkel és frappáns „igaz” történetekkel találkozunk.

TARTALOM

A tövisdisznó – A lusta király – Igaz történet – A két kicsi bocs meg a róka – Az öcsém lakodalma – A táltos suszter – Az ördögispán – Az elégedett ember – Majd a bíró igazságot tesz – Petiheli – Harminc kalap, harminc majom – Ihók és Mihók – Időjóslás – Az üst arany – Mennyből jött ember – Többet tudott, mint mesturam – A lóvátett sárkány – Hány lába van a lúdnak – A négyszáz éves obsitos – A légy meg a bolha – Bamba Bálint – Folton folt király  – Jófonó Zsuzsika – Két szekér a keskeny úton – Hogy lesz jó? – Az örökség – Az irigy gazda – Megy az erdő! – A rest macska – A búbos pacsirta meg a rezgőfű – A makacs kis nyulacska – Csalóka Péter – Mihaszna Mihók – A tíz buta legény – A menyasszonykereső – A tréfás farkas – Nem igaz – A zsírosbundás meg a kopottszűrös – Bolond az erdőben – Jakab és a zab – Pörösködő kérők – Babszem Jankó – Rák-e vagy mász? – A répa – A szerecsen – A huszárból lett parádés kocsis – Egy szamárterhe fa – Az átkozott pipöretyúk – A pórul járt gazdag ember – Előbb a tánc, aztán a lakoma – A pecsenye – A sovány ember kövér malaca – A mirminyó

 

MESEKÖNYV LETÖLTÉS

Kategóriák