Menu

Aszlányi Károly: A kettévált milliomos

A világnak nem volt, nincs és nem is lesz zseniálisabb csirkefogója, mint Garry Klimb, a színész.

A büntető igazságszolgáltatás keze eddig még nem sújtott le Garry Klimbre, aminek egyszerű oka az, hogy negyven detektívnek nincs annyi ötlete, mint Garrynak, ha úgy érzi, hogy szorul a hurok…

Részlet a könyvből:

„Másnap reggel Garry az Awk ágyában ébredt s rendszerető ember lévén, első megállapítása az volt, hogy birtokon belül van és azt teheti végre, amit akar.

Ez a feltevés azonban nem egészen bizonyult helytállónak, mert sült szalonnát kellett reggeliznie, amit utált; de alkalmazkodni kellett Awk ízléséhez.

Ha Bee Lombard nincs, akkor Garry elköveti az évszázad legjobban sikerült gaztettét: Amerikába megy, haza; és itthagyja Awk urat a börtönben. Awk úr, majd ha kiszabadul, mehet Amerikába, keresni az igazát, – de talán sohasem sikerül többé bebizonyítania, hogy saját magával azonos. Óriási pereket kellene indítania, de nem volna pénze hozzá. És ha sikerülne is, már nem találna semmit a páncélszekrényeiben.

Igen, de minden vasárnapi levesben van légy: mindez nem volt ilyen egyszerű. Bee nélkül nem akart elmenni Garry Londonból és Bee nem volt sehol.”

A KETTÉVÁLT GYILKOS KÖNYV LETÖLTÉSE

Kategóriák